{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriend heeft een duidelijke favoriet...

Wij hebben samen twee ontzettend lieve dochters, maar vriendlief heeft toch echt wel een voorkeur voor de één.

Afbeelding blog 'Vriend heeft een duidelijke favoriet...'

Toen de oudste (Liza) 3 was, kreeg ik de jongste: Suus. We waren dolgelukkig en zo blij met de kleine. Liza is nu 6 jaar oud en Suus 3 jaar. Sinds een paar maanden merk ik dat mijn vriend weinig met de jongste optrekt. Zo neemt hij alleen Liza mee naar voetbalwedstrijden en leuke dagjes uit. "Jij zorgt voor Suus vandaag toch? Ik neem Liza even mee."

Wanneer ik aan hem vraag waarom hij Suus nooit mee neemt, is het altijd hetzelfde antwoord: "Ze is toch te jong! Komt allemaal nog wel." Maar ik zie aan hem dan hij het niet meent. Suus vindt het allemaal niet zo erg en speelt rustig verder, maar toch merk ik dat ze het niet zo super vind. Ze vraagt vaak waarom zij niet mee mag en dan snauwt papa: "Daarom niet."

Ik vind dit een hele lastige situatie omdat ik ook niet zeker weet of hij het expres doet. Waarschijnlijk vindt hij het gewoon fijn dat Liza heel zelfstandig is en dat hij rustig een dagje met haar weg kan, maar het loopt een beetje uit de hand vind ik zelf. Hierdoor trek ik veel meer met Suus op en mis ik het contact met Liza. Ik heb het gevoel dat we allebei één kind hebben waar we mee moeten spelen.

Wat moet ik doen? Graag hulp!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je