{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vooroordelen en opvoeding

Opvoeden is lastig. Je krijgt geen handleiding bij geboorte en de lastige situaties waar je tegenaan loopt, zoals vooroordelen.

Afbeelding blog 'Vooroordelen en opvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Opvoeden is lastig. Je krijgt geen handleiding bij geboorte en de lastige situaties waar je tegenaan loopt. Een voorbeeld: Onze oudste zoon vind de kleur roze een leuke kleur. Op het moment van uitspreken komen de eerste vooroordelen al de hoek om geslingerd: "hij is toch geen meisje". Nee. Hij is absoluut geen meisje maar op dit moment wel een erg verdrietig jongetje: "mama, waarom mag ik roze niet een mooie kleur vinden? Het is toch ook jouw lievelingskleur? Mama het is gewoon niet eerlijk! Meisjes mogen blauw toch ook mooi vinden?". Hij is echt wel fan van de "jongens dingen"  zoals voetbal, mierenhotels, kikkers vangen en ze meenemen naar huis.

Mijn grote jongen (5 jr) heeft zijn eerste echte confrontatie gehad met vooroordelen. Het is een pienter mannetje dat veel nadenkt. Hoe moet ik hem uitleggen dat er in de wereld is besloten dat roze voor meisjes is en blauw voor jongens. Dat het niet erg is dat meisjes blauw mooi mogen vinden maar dat het in de ogen van anderen not done is om als jongen roze mooi te vinden.... Ik kan dit niet uitleggen en ik wil dit niet uitleggen. Zoals hij zegt: het is niet eerlijk. 

Misschien kan ik het ooit wel aan hem uitleggen, misschien dat ik ooit het antwoord wel zou weten. Maar ik spreek af dat ik tot die tijd onze zoons (3 stuks) gewoon echt kind laat zijn. Ze hoeven nog niet zo snel volwassen te worden, ik probeer ze nog even te laten genieten van een leven zonder vooroordelen. 

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je