{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorbereiden op je uitvaart, hoe doe je dat?

Niet leuk om over na te denken, wel goed om je op voor te bereiden

Afbeelding blog 'Voorbereiden op je uitvaart, hoe doe je dat?'

Nadenken over de tijd dat je er niet meer bent, dat vindt niemand leuk. Het is wel goed om er vast over na te denken en je er op voor te bereiden. 

We denken tegenwoordig overal over na: een carrière, een bruiloft en het toekomstige droomhuis. We weten precies hoe dit er allemaal uit moet zien, maar over dingen die we niet leuk vinden denken we liever niet na. Bijvoorbeeld over je uitvaart.

Het is niet leuk om na te denken over de tijd dat je er niet meer bent, vooral niet als je net moeder bent geworden. Maar het is wel goed om dit te doen. Je wilt je nabestaanden natuurlijk niet met te veel 'gedoe' achterlaten. Als er iemand (onverwacht) overlijdt, dan wil je maar één ding en dat is rouwen. 

Een uitvaart is al lang niet meer zo traditioneel als veel mensen denken. Sterker nog, je kunt jouw uitvaart helemaal inrichten zoals jij het wil! Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen waar je de dienst wil houden. In een uitvaartcentrum? Of toch in je favoriete kroeg om de hoek? Je mag zelf kiezen welke muziek er wordt gedraaid en niks is te gek.

Bereid jezelf zo goed mogelijk voor op je eigen uitvaart, je wilt je nabestaanden natuurlijk niet met te hoge kosten achterlaten!

Hoewel je niet wil nadenken over de tijd dat je er niet meer bent, heb je misschien wel een beeld over hoe jouw laatste afscheid eruit moet zien. En je kunt je er ook op voorbereiden. Bijvoorbeeld op de kosten. Want een uitvaart kost vaak meer dan je denkt. Je kunt je voorbereiden door te berekenen hoeveel jouw uitvaartwensen kosten en je daar ook voor verzekeren. 

Wat veel mensen niet weten is dat een uitvaart algauw tussen de € 6.500 en € 11.000 kost. Een groot bedrag dat misschien niet bij iedereen op de bankrekening staat. Uit een onderzoekje van Mamaplaats is zelfs gebleken dat 80% van ruim 3.000 deelnemers dit niet in een keer zou kunnen betalen! Jouw leven met kleine kindjes is al druk genoeg om je dan ook nog zorgen te moeten maken over de hoge kosten van een uitvaart.

Om financiële zorgen voor je nabestaanden weg te nemen is het verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Zo heb jij niet alleen rust, maar hebben je nabestaanden ook geen zorgen over later!

Een uitvaart kan algauw tussen de € 6.500 en € 11.000 kosten

Weet je niet precies wat dat alles bij elkaar gaat kosten? Dan is de uitvaartkostenmeter van Monuta een tool die je duidelijk inzicht geeft. In een aantal eenvoudige stappen krijg je binnen enkele minuten een schatting van de kosten op basis van jouw wensen. Dit kan je helpen bij het kiezen van de juiste verzekering.

Wil je bijvoorbeeld begraven worden? Zo ja, wat voor soort kist wil je dan? Of wil je toch liever gecremeerd worden? Dit zijn geen leuke dingen om over na te denken, maar je helpt je nabestaanden wel door dit al vast te leggen. Zij moeten in een tijd van intens verdriet een hoop keuzes maken en je helpt ze deze moeilijke tijd door om nu alvast een aantal belangrijke zaken vast te leggen.

Monuta helpt

Wanneer je een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, profiteer je van verschillende voordelen. Zo zijn je kinderen bijvoorbeeld (gratis) meeverzekerd tot hun 18e. Ook kun je jouw uitvaartwensen direct online invullen! Alles is dan binnen een paar minuten geregeld.

Sponsored: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Monuta. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je