{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor ik het wist stond ik op 'straat' (4)

​Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 13 jaar was, ik koos ervoor om bij mijn vader te blijven wonen. Maar of dat zo'n goed idee was?

Afbeelding blog 'Voor ik het wist stond ik op 'straat' (4)' Achtergrond blur afbeelding

Dit verhaal is niet bestemd voor op facebook a.u.b.

En toen begon alle drama.. want dit was nog maar het begin.

Toen ik 18 jaar was geworden moest ik alles zelf betalen, mijn zorgverzekering, mijn telefoonrekening, mijn kleding en alle andere dingen die ik zelf had aangeschaft of wilde hebben. Maar ook dingen voor mijn vader, hele hoge rekeningen. Hij zei altijd: 'dat geld krijg je wel weer van me terug.' Ik moet het tot op de dag van vandaag nog terug krijgen, het gaat om duizenden euro's. In de kroeg zitten was zijn prioriteit, rondjes geven ook en laten zien dat hij geld had, wat er niet was. 

Ik behaalde mijn diploma van het MBO en ben toen fulltime gaan werken, ik ging 40+ uur werken in de week. Ik moest toen denken aan de woorden die mijn vader mij zei: 'ik werk 40 uur in de week, na mijn werk ben ik moe en heb ik geen zin in het huishouden.' Maar ik werkte nu ook 40+ uur, hij werkte van 07.00 tot 16.00 en ik van 09.00 tot 18.00. Hij was eerder thuis, als hij niet naar de kroeg ging, maar eten maken deed hij nooit of de boodschappen. Dat kon ik nog gaan doen na mijn werk.

Sparen kon ik niet.. ik wilde dolgraag maar ik moest zoveel betalen voor mijn vader, hij kwam met nota's van boven de €300,-. Die moest ik dan betalen, meestal waren het al aanmaningen. Ik hield geen rooie cent over, ik had last van: 'aan het einde van je salaris houd je nog een stukje maand over'. Het stomme was misschien wel dat ik het allemaal voor hem deed, ik betaalde alles voor hem wat hij van me vroeg. De meeste bedrijven kende ik niet eens, ik vroeg er ook niet naar. Ik betaalde gewoon. 

Mijn vader kende sinds kort een vrouw, hij was verliefd op haar en ze kwam met haar 2 kindjes op straat te staan. Hij bood haar aan om bij ons te wonen, en dat deed ze. Ze werd geslagen en mishandeld door haar ex (de vader van haar kinderen). 

We hadden gelukkig een vrij groot huis, maar in het weekend waren we met 7 personen. Voor mij was dit gewoon echt te druk, plus het feit dat ik het gevoel had dat niks meer van mij was. De vrouw die bij ons in huis kwam noem ik even voor het gemak N..

N.. was toen midden dertig als ik me niet vergis, en ze plunderde mijn kledingkast! Ik moest ALLES zelf betalen, maar niks was echt van mij. Ik had in mijn kamer een heerlijke hoekbank staan met tv en salontafel. Ik had een soort van eigen woonkamer. Daar was N.. ook altijd te vinden, ze zat altijd bij mij ipv beneden. Als ze uit ging 'leende' ze truitjes die ik nooit meer terug zag. Maar ik liet het ook maar zo, ik was boos en gefrustreerd maar ik was nooit goed in het confronteren van.

Toen werd de tv afgesloten vanwege niet betalen, mijn vader kon zelf niks meer aanvragen omdat hij een wanbetaler was. Ik stelde voor om eventueel een tv kast van de KPN aan te vragen op mijn naam. Ik ben naar een KPN winkel gegaan en heb KPN digitenne aangevraagd voor volgens mij €12,- per maand. Zo hadden we in ieder geval weer tv, niet heel veel zenders zoals we gewend waren. Maar beter iets dan helemaal niets.

Mijn vader ging voor N.. door het vuur! Wij woonde toen in het noorden van de stad, haar kinderen zaten in het westen van de stad op school. Mijn vader bracht, als het haar even niet uitkwam, naar school. Mijn broertje die in het westen woonde en in het noorden op school zat moest gewoon elke dag fietsen. Kortom, wij als kinderen, hadden het gevoel op de 2e plaats te staan. Ik had daar persoonlijk zelf minder last van dan mijn zusje en broertje. 

N.. kwam opgegeven moment thuis met een man, van begin af aan had ik een heel slecht gevoel bij hem. Maar N.. was verliefd, hij verbleef zelfs in ons huis! Mijn vader vond het allemaal niet erg en sloofde zich alleen maar heel erg uit. Zoals onder andere het gooien met geld, niks was te gek. Maar de rekeningen? Die werden niet betaald.

Na een tijdje ging N.. met haar nieuwe vriend samen wonen, ik was opgelucht soort van. Maar korte tijd nadat ze waren gaan samen wonen kwam N.. erachter dat hij in de vrouwen handel zat en ging ze bij hem weg. Ik wist dat er iets niet pluis was met die man. N.. heeft uiteindelijk een huisje gevonden en is daar alleen gaan wonen. 

Toen kwamen de deurwaarders, als ik thuis kwam lagen er altijd brieven van ze. Meestal waren ze aan de deur geweest, ik mocht opgegeven moment niet meer de deur open doen als er werd aangebeld. Dit deed ik dus ook niet, ik was zo ontzettend bang voor de gevolgen ervan. Ook kreeg ik een brief dat ze alle schulden die mijn vader had, op mij wilde gaan verhalen. Ik ben huilend naar mijn moeder gegaan en heb haar alles verteld, mijn moeder wist wel dat er iets speelde. Maar niet dat het zo gigantisch uit de hand liep, ik ben nooit goed geweest in het uiten van mijn gevoelens. Mede komt dat door mijn vader, die zei altijd dat ik me niet zo moest aanstellen.

Word vervolgd xx

Tags

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken