{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst zwemmen

Wat gaat de tijd snel.. 12,5 week en voor het eerst zwemmen, zal hij het leuk vinden?

Afbeelding blog 'Voor het eerst zwemmen'

Wat doe je als beide ouders voorheen actief waren binnen de topsport, en nog specifieker; binnen de zwemwereld? Juist ja! Je gaat zodra het kan lekker met z’n drieën zwemmen. Wij voelden ons misschien wel als een vis in het water, maar wij wisten niet hoe hij zou gaan reageren. Onder de douche en in bad vindt hij heerlijk, maar het zwembad? Dat is toch echt even anders.

Twee weken geleden was het zover, we gingen voor het eerst zwemmen met ons ventje. Als eerste hebben wij uitgezocht bij welke zwembaden in de buurt wij eventueel terecht konden. Sinds vorig jaar, hebben wij een prachtig complex om de hoek. Het Sportcomplex Koning Willem Alexander heeft verschillende baden en hier zouden wij perfect kunnen zwemmen met ons kleintje, zij het niet dat je verplicht bent een vingerafdruk af te staan bij binnenkomst.

Vanuit het synchroonzwemmen trainen wij in dit zwembad en zijn we als sporters en coaches verplicht om een vingerafdruk af te staan. Dat dit moet omdat wij een paar keer in de week aanwezig zijn, is tot daar aan toe, maar waar ligt de grens? Zelfs voor het vrijzwemmen moet je een vingerafdruk afstaan en ik vind het nou niet een prettig idee dat al die vingerafdrukken in het systeem worden opgeslagen. Zie je het al voor je? Een kindje van bijna 3 maanden oud die een vingerafdrukscan krijgt om te mogen zwemmen. Nou ik dus niet! We zijn daarom ook maar naar een ander zwembad in de buurt gegaan.

We konden op dinsdagochtend terecht in De Estafette in Nieuw-Vennep. Je kunt hier een les volgen of in een ondiep badje lekker zelf zwemmen met je kleintje. Hoewel de ochtend wat rommelig verliep vanwege een sportdag, kregen wij voldoende de ruimte om heerlijk te genieten. Met een foto- en videocamera in de hand liep ik achter mijn vriend aan naar het meest ondiepe deel. Eerst maar proberen om te kijken of hij het wat vindt. Dit gaat perfect! Lekker drijven, een beetje lachen en lekker spartelen met de beentjes. Heerlijk rustgevend en ik vond de interactie tussen vader en zoon geweldig om te zien. 

Even later zijn we naar het iets diepere deel gegaan. Hier heb je wat meer bewegingsvrijheid en ook de kleurtjes zijn wat intenser dus eigenlijk vond ons mannetje het alleen maar nog leuker. Hij ging heerlijk zijn gang en de voetjes schuifelden heerlijk over de bodem. Onze videocamera kan onderwater filmen en dit heeft leuke beelden opgeleverd. Zijn eerste onderwaterbeelden zijn een feit. Na een beetje spelen en gek doen, sloten we de ochtend af met een heerlijk warme douche. Uiteindelijk zijn wij ruim anderhalf uur in het zwembad geweest, wat ik voor hem lang zat vond. Tijdens/na het aankleden heeft hij heerlijk een paar uur geslapen. Voor ons een erg geslaagde dag, maar zo te merken voor Tjez ook. We konden de dag dan ook maar met één vraag afsluiten: Wanneer gaan we weer?!

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je