{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst mama van bevalling tot 9 weken oude baby

Officieel mama , een onverwachte twist in het einde van de zwangerschap en dan ineens moeder zijn.

Afbeelding blog 'Voor het eerst mama van bevalling tot 9 weken oude baby' Achtergrond blur afbeelding

Mijn laatste en eerste blog was hier op rond 1 juni , toen was ik rond de 27 weken zwanger .
Inmiddels ben ik '' bevallen '' van een lief klein mannetje . 

De zwangerschap is tot 39 weken heel goed verlopen ik voelde me goed en was nog lekker actief  
het enige nadeel was het vocht wat ik vast hield.... ( in 1 week tijd 8KG aangekomen ) . 
Omdat de verloskundige toch een beetje twijfelde over mijn hoge bloeddruk werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een extra onderzoek om te kijken of ik geen zwangerschapsvergiftiging zou hebben... 

Ik heb het persoonlijk al niet met ziekenhuizen , ben ook nog nooit opgenomen geweest of behandelt in een ziekenhuis dus dit was me eerste keer dat ik naar het ziekenhuis ging . Eenmaal aangekomen op de afdeling gynaecologie begonnen de onderzoeken er werd er een CTG scan gemaakt . Na een klein half uurtje hadden ze de uitslag ik had een beginnende zwangerschapsvergiftiging en meteen werd mij verteld dat ik mocht blijven . Hier had ik nogal een hard hoofd in ik wilde eerst naar huis zelf me kleren pakken en persoonlijk me familie vertellen wat er aan de hand was , dit mocht maar ik moest voor 6 uur terug zijn. Zo gezegd zo gedaan en om 6 uur was ik netjes weer terug . Er werd een echo gemaakt en ik mocht weer aan de CTG voor een klein half uurtje en alles was zoals ik verwachte goed met me kleine man . 

Ze vertelde me dat de bevalling op gang zou worden gezet door middel van een ballon katheter ( AUW ) . 
Deze viel er naar een dag al uit en zat ik op de 3 cm , ik vond het wel steeds spannender worden maar de 2 dagen daarop werd er niks bij mij gedaan en wilde ik dus naar huis ( ik blijf niet onnuttig op dat bed liggen kan ik thuis ook ) . 
Dit mocht NIET ( fijn ) dus we maakte de afspraak dat mijn beste vriendin mocht komen en ze de volgende dag verder zouden gaan met mij . 

De volgende dag kreeg ik s'ochtends wee op wekkers en ik voelde me vrij goed en had als snel goeie sterke wee'en . 
Ik voelde ze haast niet dus liep wat van stapel en weigerde mijn ruggenprik... s'avonds rond 6 uur was er maar 1 cm ontsluiting bijgekomen dus ik zat op 4 cm tevens werden de wee'en wel steeds erger en kon ik ze niet meer weg puffen  en ik raakte in paniek . ik vroeg  iets voor half 10 om een morfine prik . Deze kreeg ik meteen maar hielp niets ...

De zuster wilde wachten tot 10 uur voor een ruggenprik en dan gingen ze kijken of het toch een keizersnede werd of dat ik natuurlijk verder mocht gaan ( wat ik graag wilde ) maar helaas kon ik het zelf niet meer aan en zag het er voor de kleine ook niet gunstig uit en lag ik om 10 voor 10 op de OK , ( wat voelt die ruggenprik dan fijn zeg ) . 

Om 22:40 is hij dan geboren mijn zoon Noah-Elijah . 
Veel kan ik me van het moment niet herinneren , ik was te uitgeput en ben ook een aantal keer weggevallen . 
Eenmaal terug in de suite kreeg Noah meteen een flesje en gingen we slapen . De zusters zijn zo lief geweest me beste vriendin wakker te maken voor het flesje s'nachts zodat ik door kon slapen ( heel fijn ) . 
Die ochtend voelde ik me topfit ik merkte weinig van die zogezegde zware buikoperatie... 
HAHA tot ik ineens moest niesen...

14199598_345616389162223_459318178561242Noah-Elijah 10 uurtjes oud 

Mijn herstel ging vrij voorspoedig en 2 dagen na de keizersnede mocht ik lekker met Noah naar huis ( Noah heeft geen complicaties gehad en deed het vanaf het begin meteen goed ) 
Het alleenstaande moeder idee maakte me toch wel nerveus .
De eerste dagen dat je thuis bent zijn dan toch best wel apart , ik zat totaal niet op een roze wolk . 
Noah was er bijgekomen en thats it , meer voelde ik ook echt niet . De dagen liepen wel heel lekker hij kwam om de 3 uur voor ze voeding en je hoorde m alleen huilen als die een vieze luier had . Ik was heel bang dat ik nagekeken zou worden of men over mij zou zien praten het moment dat ik met Noah naar buiten zou gaan . Maar dit viel gelukkig wel mee . de mensen die ik tegenkwam wilde graag Noah zien en vonden het superleuk ( ook mensen uit de buurt die ik niet ken ) . nu is Noah 9 weken oud en moet ik zeggen dat het me best goed bevalt en stapelgek ben op me kleine boef .
Elke dag word leuker en elke dag zie ik hoe hij zich ontwikkeld .  

Hieronder een paar foto's van Noah . 

Luciena 

Noah 6 weken oudNoah 7 weken oud 

14446172_358164281240767_870808931986914Noah 4 weken oud 

14731330_386019865121875_398238600944841Noah 6 weken oud 

15032178_396506940739834_775208742917019Noah 9 weken oud (foto 6 nov genomen ) 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je