{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voel je fit....do it!

Beweging is goed voor ieder mens, dus ook voor peuters. Doen jullie iets met jullie peuter (of andere leeftijd)?

Afbeelding blog 'Voel je fit....do it!' Achtergrond blur afbeelding

Sporten is in mijn leven altijd best belangrijk geweest, ik heb dan ook van kleins af aan veel aan sport gedaan. Gelukkig waren mijn ouders daarin vrij flexibel, ik wilde namelijk het liefst alle sporten doen. Dit kon uiteraard niet, maar ze deden er niet moeilijk over als ik weer graag een andere sport wilde gaan ontdekken. Turnen, badminton, volleybal, paardrijden, alles kwam voorbij, totdat ik mijn passie ontdekte, namelijk dansen! Jarenlang heb ik gedanst, daar kon ik echt mijn ziel en zaligheid in kwijt en het was nog goed voor mijn conditie en shape ook!

Nu ik zelf kinderen heb, vind ik het ook belangrijk dat zij kunnen ontdekken wat bij hun past. Toen mijn oudste mopje ongeveer 1,5 jaar was zijn we begonnen met ouder en kind gym. Het was een beweeglijk frummeltje wat het liefste over op klom, dus dit leek ons de perfecte oplossing. Tevens ging ik met hem naar muziek op schoot, waarbij we dansten en muziek maakten.

Toen de tweede geboren werd en ongeveer de leeftijd van 1,5 jaar bereikte, mocht ook zij mee naar peutergym, echter werd de groep zo groot dat dit helaas niet meer leuk was. Toen zij 2 jaar werd en de oudste naar school ging, zijn we begonnen met peuterdans. Geweldig vond ze dat! Eerst even samen met mama dansen en daarna zelfs alleen terwijl mama ergens anders mocht wachten. Geweldig om dat blije bekkie te zien tijdens het dansen en daarna. Niet zo gek dat ze dit zo leuk vond aangezien mama dezelfde passie deelt!

peuterdans_1455012898.jpg

Helaas wisselden ze de tijden van de dansles, waardoor we niet meer konden gaan. Echter had mijn dochter ook nog een andere passie: zwemmen! Niks was te gek voor haar in het water, hoe enger hoe beter! Dus besloot ik met haar te gaan zwemmen. Super om te zien hoeveel lol ze daar in had en hoe snel ze de dingen oppikte. De juf vond het ook leuk dat ze zo’n gemotiveerde peuter in de les had, dat ze steeds een stapje verder ging. Nog voordat ze op echt zwemles ging kon ze al drijven en de rugcrawl, echt bizar om zo’n klein humpie dat allemaal te zien doen!

milou%20peuterzwemmen_1455012921.jpg

Nummer drie in rij vond water juist heel erg eng, waardoor ik het juist ook voor hem erg goed vond om toch te gaan peuterzwemmen. Helaas werkt de problematiek met zijn oren alleen niet mee. Toch heeft hij al heel wat lessen mee kunnen doen en hoewel hij niet op zijn rug wilt liggen vanwege zijn oortjes, is er toch heel erg veel vooruitgang. Waar hij zich eerder volledig aan mij vastklampte, springt hij nu zelfstandig in het diepe, de kanjer!

noud%20zwemmen_1455012939.jpg

Het liefst zou hij al op voetbal gaan, maar daar is hij nog te jong voor. Al denk ik zelf dat het niet altijd aan leeftijd ligt, maar meer aan het kind zelf. Als ik mijn zoontje namelijk de bal zie trappen en zie hoe snel hij iets oppikt en luistert, denk ik dat hij best in dat clubje zou passen. Misschien maar eens een balletje opgooien bij de voetbalvereniging. 

Wat voor dingetjes doen jullie met jullie peuter? Of baby of kleuter of puber? :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je