Snap
  • Voeding
  • zomer
  • boodschappen
  • supermarkt
  • plus
  • barbecue

Zin in een spontane barbecue? Zo worden je boodschappen binnen 2 uur thuisbezorgd!

Wie heeft er op een snikhete dag zin om met zware tassen te sjouwen? Niemand toch?

De weersvoorspellingen zien er veelbelovend uit de komende tijd en daar worden wij heel erg blij van. Jij ook? Lees dan vooral verder. We delen een heerlijk barbecue recept én hebben een leuke tip voor je: een service waardoor je boodschappen binnen 2 uur worden thuisbezorgd!

Borrelen bij de barbecue - 8 personen

Een blokje Klaverland kaas, plakje ossenworst en makkelijk gegrilde borrelhapjes van de bbq. Start je barbecue avond met een gevarieerde borrelplank! Handig als je met een groot gezelschap bent. Lekker borrelen en barbecueën!

Snap

Wat heb je nodig?

300 gram wokgarnalen rauw en gepeld (diepvries), ontdooid4 eetlepels olijfolie2 vleestomaten (gehalveerd)2 gele paprika's150 gram groentemix broccoli, peen en bloemkool0,5 theelepels kerriepoeder6 eetlepel mayonaise1 blik tomatenblokjes met kruiden (400 g)200 gram overjarige kaas, in blokjes + extra om te raspen (Klaverland)1 pak mini tortilla wraps (240 g)200 gram fenegriek kaas, in blokjes (Klaverland)200 gram belegen geitenkaas, in blokjes100 gram gesneden ossenworst (Puur van Smaak)100 gram serranoham (Puur van Smaak)

Extra

SatéprikkersKeukenmachineZeefServeerplankMetalen spatel (om wraps te draaien)

Wat moet je doen?

Steek de barbecue aan. Leg de satéprikkers 30 minuten in een kom met water. Zo verbranden ze straks niet.Dep de wokgarnalen droog. Rijg ze aan de satéprikkers en besprenkel met wat olie. Bewaar ze afgedekt in een schaal in de koelkast tot gebruik.Bestrooi de vleestomaten (snijvlak) met peper en zout en bestrijk met olie. Rooster de tomaten 10 minuten Draai ze ondertussen af en toe om, zodat ze niet aanbranden. Snij elke paprika in 4 parten. Verwijder de kroon en de zaadlijsten. Besprenkel met olie, peper en zout, en rooster ze 5-7 minuten. Laat de tomaten en paprika na het grillen 5 minuten afkoelen. Snij de tomaten in 1 cm dikke plakken en de paprika stukken in 2 cm brede repen.Doe de groentemix en kerriepoeder in de keukenmachine. Pulseer tot de groente korrels zijn. Doe in een kommetje en schep de mayonaise erdoor.Doe de tomatenblokjes in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kommetje en schep om met 1 el olie en peper en zout naar smaak. Rasp een deel van de overjarige kaas. Bestrijk de helft van de wraps met de tomatensalsa, bestrooi met de geraspte kaas en leg op elke wrap een tweede wrap. Rooster ze aan elke kant 1-2 minuten. Snij de quesadilla’s (de dubbele wraps) in 2 of 3 stukken.Gril de garnalenspiesen in 3-5 min. gaar. Peper naar smaak toevoegen.Verdeel de blokjes kaas met de vleeswaren, gegrilde groenten, quesadilla’s en garnalenspiesjes op een serveerplank of -schalen en zet het kommetje groentesaus erbij.

Tip met restjes

Met de rest van de groentemix maak je een lekker soepje: snij de groenten iets kleiner en doe ze in een steelpan met 300 ml water en een bouillonblokje. Kook 10 minuten en pureer.

Eet smakelijk! Is dit recept niet helemaal jouw ding? Hier vind je nog veel meer barbecue recepten! 

PLUS Express

Bij PLUS kun je al je boodschappen (dus ook die voor de barbecue) gewoon online bestellen. Superhandig, maar wat helemaal handig is, is de service PLUS Express. Daarmee heb je alles 2 uur later al in huis! Gewoon door jouw eigen PLUS bezorgd.

Hoe werkt PLUS Express?

Kies voor bezorgen of ophalenJe kunt de PLUS Express tijdvakken herkennen aan het speciale logoBestel je voor 16:00 uur? Dan kun je nog voor dezelfde dag* een tijdvak kiezenJe bestelling wordt over 2 uur op jouw adres bezorgd of klaargezet in jouw PLUSBestel je na 16:00 uur? Kies dan een tijdvak voor de ochtend* erna

*Beschikbaarheid van tijdvakken is afhankelijk van jouw gekozen PLUS.

Bekijk hier of jouw PLUS ook PLUS Express aanbiedt.

Deze blog is in samenwerking met PLUS Supermarkt tot stand gekomen

4 jaar geleden

Oh wat heerlijk!