Snap
  • Voeding
  • review
  • Nestle
  • NaturNes
  • Bio
  • zuivelhapje

Zelluf doen!

Laat jij jouw kindje vaak zelf eten of heb jij liever zelf de touwtjes (lepel) in handen? En hoe trek jij de kliederboel die erbij komt kijken ;) Zo gaat het bij ons...

Samen met mijn dochter ging ik het NaturNes Bio Zuivelhapje proberen. Of eigenlijk was er niets samen aan... Ze wil tegenwoordig alles zelf doen. Echt ALLES!

Klinkt jullie dat bekend in de oren? Jouw dreumes/peuter (bijna 2 jaar) die geen hulp wil van papa, mama, opa, oma, de juf op school of wie dan ook..?!

Het begint bij ons al in de ochtend: zie in het filmpje de - uiteraard zelf uitgekozen - outfit van Bobby. 

Over het algemeen maakt het me niet zoveel uit als ze zelf keuzes wil maken en vind ik het juist wel goed. Maar het zelf eten vind ik iets lastiger. Waarom? Om de kliederboel die volgt... Hoe zit dat bij jullie mama's? 

Snap

NaturNes® Bio ZuivelhapjeMaar even terug naar Bobby's ervaringen met het NaturNes Bio zuivelhapje ;) Zoals je kunt zien gaat deze er goed in! We kozen voor de naturel versie, maar er is ook de smaak peer-banaan. Die vindt ze vast ook lekker, maar ze had deze ochtend al een losse banaan op. 

Zelf heb ik me even verdiept in de ingrediënten van het zuivelhapje, de basis is van biologische en natuurlijke ingrediënten en het bevat geen toegevoegde suikers. Daarnaast is het glutenvrij (handig voor kindjes die last hebben van producten met gluten).

Ikzelf proef (bijna) altijd eerst een hapje van wat ik haar te eten geef, en ik merkte direct op dat het zuivelhapje lekker mild van smaak is, niet te zuur dus. 

Vandaag laat ik haar lekker zelf aankliederen, en de 'schade' lijkt te overzien: ze begint langzaam een steeds betere techniek te krijgen om de lepel naar haar mondje brengen. Dat belooft veel goeds! En het is uiteraard ook wel handig dat ze dit zuivelhapje lekker vindt en het liefst opeet in plaats van ermee speelt. 

Stimuleren jullie het zelf eten? En vinden jullie dat lastig? 

Snap

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s

5 jaar geleden

Mijn jongste van bijna 1,5 wil al absoluut zelf eten van toen ze minder dan een jaar oud was, dus wij geven haar eten waar mogelijk in stukjes die ze zelf met haar handjes kan pakken en opeten. Verrassend weinig rommel, zolang je aan het einde van de maaltijd zo snel mogelijk haar mond en handjes afkuist! Een yoghurtje is nog iets anders, daarvoor moeten ze echt met de lepel oefenen...

5 jaar geleden

Mijn jongste van net 2 eet al bijna een half jaar zelf. tuurlijk eet de tafel, de stoel, de grond en zijn kleren ook mee. hij vindt het heerlijk om zelf te eten en te voelen met zijn handen. nu hij 2 jaar Is gaat het eten een stuk beter. ik hoef hem niet meer gelijk na het eten in bad te stoppen. Hij vraagt altijd of ik de laatste 3 happen hem wil helpen. het rare Was eigenlijk op het moment dat onze zoon van ander half zelf wilde eten wilde onze dochter van 3 geholpen worden. die Is gelukkig na dik een half jaar weer terug begonnen zelf te eten. ook zij eet vrij netjes maar heeft wel door als ik iets niet lekker vind gooi ik het stiekem op de grond want dan hoef ik dat niet te eten. het is dus een face en ze zullen toch moeten oefenen met hun fijne motoriek.

5 jaar geleden

Ze krijgt een slabber jasje aan. Als ze er echt inder zit gaat ze gelijk het badje in. Soms doe ik het zelf en soms eet de kleine zelf. Nu een fase pakt ze de lepel af helaas zit dan ook alles eronder. Ze is erg sterk. En erg leuk alles op de grond gooien....:( Zeg je er wat van dan gooit ze nog wat extra op de grond met beker erachteraan terwijl ze mij straks blijft aankijken. Okéeee weer tot 10 tellen. Hoop dat deze fase snel voorbij is.

5 jaar geleden

Ik geef altijd hapje zelf, kan echt niet tegen die troep haha