{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zelluf doen!

Laat jij jouw kindje vaak zelf eten of heb jij liever zelf de touwtjes (lepel) in handen? En hoe trek jij de kliederboel die erbij komt kijken ;) Zo gaat het bij ons...

Samen met mijn dochter ging ik het NaturNes Bio Zuivelhapje proberen. Of eigenlijk was er niets samen aan... Ze wil tegenwoordig alles zelf doen. Echt ALLES!

Klinkt jullie dat bekend in de oren? Jouw dreumes/peuter (bijna 2 jaar) die geen hulp wil van papa, mama, opa, oma, de juf op school of wie dan ook..?!

Het begint bij ons al in de ochtend: zie in het filmpje de - uiteraard zelf uitgekozen - outfit van Bobby. 

Over het algemeen maakt het me niet zoveel uit als ze zelf keuzes wil maken en vind ik het juist wel goed. Maar het zelf eten vind ik iets lastiger. Waarom? Om de kliederboel die volgt... Hoe zit dat bij jullie mama's? 

Afbeelding blog 'Zelluf doen!'

NaturNes® Bio Zuivelhapje
Maar even terug naar Bobby's ervaringen met het NaturNes Bio zuivelhapje ;) Zoals je kunt zien gaat deze er goed in! We kozen voor de naturel versie, maar er is ook de smaak peer-banaan. Die vindt ze vast ook lekker, maar ze had deze ochtend al een losse banaan op. 

Zelf heb ik me even verdiept in de ingrediënten van het zuivelhapje, de basis is van biologische en natuurlijke ingrediënten en het bevat geen toegevoegde suikers. Daarnaast is het glutenvrij (handig voor kindjes die last hebben van producten met gluten).

Ikzelf proef (bijna) altijd eerst een hapje van wat ik haar te eten geef, en ik merkte direct op dat het zuivelhapje lekker mild van smaak is, niet te zuur dus. 

Vandaag laat ik haar lekker zelf aankliederen, en de 'schade' lijkt te overzien: ze begint langzaam een steeds betere techniek te krijgen om de lepel naar haar mondje brengen. Dat belooft veel goeds! En het is uiteraard ook wel handig dat ze dit zuivelhapje lekker vindt en het liefst opeet in plaats van ermee speelt. 

Stimuleren jullie het zelf eten? En vinden jullie dat lastig? 

Afbeelding blog 'Zelluf doen!'

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je