Snap
  • Voeding
  • recept
  • supermarkt
  • plus
  • bbq
  • mosselen
  • zeevruchten

Ze zijn er weer, mosselen!

Wist je dat er in mosselen ook pareltjes kunnen zitten?

Vaak denken mensen dat je alleen mosselen kunt eten als de 'r in de maand' is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot april het jaar erop! 

Zo zijn er nog een aantal leuke feitjes over mosselen die je vast nog niet wist: 

Elke  mossel in de pan is twee jaar oud, zo lang duurt het voordat de mosselen volgroeid zijn en klaar om te eten; Een portie mosselen bevat net zo veel eiwitten als een biefstuk van hetzelfde gewicht;Er wordt jaarlijks 57 miljoen kilo aan mosselen gekweekt in Nederland, wow!

De meest voorkomende manier om mosselen te eten is door ze te stomen in een grote pan met wijn en prei. Maar het is ook heel lekker om ze op de grill te leggen, daar hebben wij een receptje voor: 

Tapasspiesjes met mosselen

Snap

Wat heb je nodig?

1 kg Oosterschelde mosselen1 gele paprika125 g ontbijtspek (Puur van smaak)250 g cherrytomaten Satéprikkers

Hoe maak je het?

Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in koud water.Was de mosselen onder koud stromend water en doe ze in een ruime pan met water. Kook de mosselen ongeveer 6-8 minuten met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat ze afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.Snijd de paprika in blokjes van 2x2 cm en maak rolletjes van de plakjes ontbijtspek.Maak de spiesjes op de volgende manier: 1 rolletje spek, 3 mosselen, 1 stukje paprika, 1 rolletje spek, 1 tomaatje.Rooster de spiesjes op de hete barbecue, 5 minuten op iedere zijde. Doe de deksel (als die er is) op de barbecue tijdens het grillen.Serveer de spiesjes om een leuke schaar en geniet!

P.S. Wist je dat je bij PLUS-supermarkten nu kunt sparen voor een exclusieve Brabantia serveerset? Leuk om de tapasspiesjes op te doen! Klik hier om te sparen voor de serveerset.