Snap
  • Voeding
  • zomer
  • bbq
  • kip
  • bbquen

Winner winner chicken dinner

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees...

Een gegrild kippetje van de barbecue... Wie wordt daar niet blij van? 

Met onderstaand recept word jij de 'chicken-grill master' van je familie of vriendengroep, niemand zal meer anders willen! 

Wat heb je nodig? 

1 hele kip van ca. 1400 g (Beter Leven)1 zakje Santa Maria BBQ rub beer can chicken5 el olie1 blikje Heineken pilsWeber gevogelte standaard (optioneel)Weber siliconenkwast (optioneel)

Hoe maak je het?

Meng de BBQ rub met de olie en smeer hier de kip rondom mee in.Was het bierblikje af met water en droog het af. Open het bierblikje, giet er een beetje uit en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit de deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.

Snap

Tip

Geef extra smaak aan het bier. Meng 3/4 van het bier met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en de geraspte schil van 1 citroen. Giet het mengsel terug in het blik en volg verder het recept.

Kijk voor meer barbecuerecepten op de website van PLUS

6 jaar geleden

Een bier kippetje maak ik al wel eens, maar nooit met kruiden door het bier. Dat ga ik zeker proberen!