{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wij eten pizza vanavond! En jullie?

Deze pizza met verse ingrediënten is niet eens zo slecht voor je

Afbeelding blog 'Wij eten pizza vanavond! En jullie?' Achtergrond blur afbeelding

Pizza, je moet het niet te vaak eten maar als je het zelf klaarmaakt is het al een stuk gezonder dan wanneer je het afhaalt.

Vanavond zetten wij deze heerlijke pizza met mosselen, haricots verts en rode ui op tafel, die ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staat! 

Pizza met mosselen, haricots verts en rode ui

Afbeelding blog 'Wij eten pizza vanavond! En jullie?'

Wat heb je nodig?

  • 2 pakken pizzadeeg van 385 g
  • ½ pot pastasaus tradizionale
  • 1 kg Oosterschelde mosselen
  • 300 g haricots verts (Fairtrade)
  • 2 kleine rode uien, in ringen
  • 80 g Grana Padano, geraspt

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de mosselen onder koud stromend water en doe in een ruime pan met water. Kook de mosselen 6-8 min. met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.
  • Breng 1 liter water aan de kook, voeg de haricots verts toe en kook in 3-4 min. beetgaar. Giet af.
  • Leg beide rollen deeg elk op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier eronder. Verdeel de saus over beide stukken deegbodem, en verdeel de ui, het mosselvlees en de haricots verts erover. Bestrooi de pizza met de kaas en leg de pizza 10 à 12 minuten in de oven. Enjoy!

Niet zo'n fan van mosselen? Vervang deze voor een blikje tonijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je