Snap
  • Voeding
  • eten
  • gezonde
  • goed
  • plus
  • Pizza

Wij eten pizza vanavond! En jullie?

Deze pizza met verse ingrediënten is niet eens zo slecht voor je

Pizza, je moet het niet te vaak eten maar als je het zelf klaarmaakt is het al een stuk gezonder dan wanneer je het afhaalt.

Vanavond zetten wij deze heerlijke pizza met mosselen, haricots verts en rode ui op tafel, die ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staat! 

Pizza met mosselen, haricots verts en rode ui

Snap

Wat heb je nodig?

2 pakken pizzadeeg van 385 g½ pot pastasaus tradizionale1 kg Oosterschelde mosselen300 g haricots verts (Fairtrade)2 kleine rode uien, in ringen80 g Grana Padano, geraspt

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 °C.Was de mosselen onder koud stromend water en doe in een ruime pan met water. Kook de mosselen 6-8 min. met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.Breng 1 liter water aan de kook, voeg de haricots verts toe en kook in 3-4 min. beetgaar. Giet af.Leg beide rollen deeg elk op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier eronder. Verdeel de saus over beide stukken deegbodem, en verdeel de ui, het mosselvlees en de haricots verts erover. Bestrooi de pizza met de kaas en leg de pizza 10 à 12 minuten in de oven. Enjoy!

Niet zo'n fan van mosselen? Vervang deze voor een blikje tonijn.