Snap
  • Voeding
  • recept
  • peuterpubertijd
  • wentelteefjes
  • havekidstheysaid
  • speeljemee

Wentelteefjes à la de peuter

Een lekker (onverantwoord) recept voor herfstige weekenden

Voor dit recept heb je nodig:

4 witte boterhammen

1 ei

150ml melk

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel kaneel, eventueel wat kardemom

(Vloeibare) boter

Stap voor stap:

Weeg en meet de ingrediënten af. Klaag dat je niet zelf het ei mag breken, de melk niet mag opdrinken en geen hap suiker mag nemen. Geef het op als blijkt dat de boterhammen nog moeten ontdooien.

Kom terug naar de keuken als jij het ei met de melk mag los kloppen in een diep bord. Sta erop dat je dit met je vingers mag doen in plaats van met een vork.

Meng in een tweede bord de suiker met kaneel. Mors lekker veel, want dit mocht je de eerste keer met je vinger opvegen en in je mond doen, dus deze regel staat tot in de eeuwigheid. 

Word boos als je niet het brood mag snijden en ga met de vrachtwagen spelen.

Dompel de broodjes eerst goed in het melk-eimengsel en daarna in de suiker. Doe dit nog een paar keer, want: leuk.

Constateer dat het aanrecht vies is geworden, neem ab-so-luut niet het vaatdoekje aan, kom zeg. Waar heb je anders ouders voor?

Ga op de bank spelen vóórdat je je handen hebt gewassen.

Doe een beetje boter in de pan.

Krijg een driftbui omdat je niet zelf bij het fornuis mag staan om de broodjes in de pan te leggen.

Houd zo lang je adem in dat ze zich zorgen gaan maken. Het eerste wentelteefje brandt hierdoor aan, maar houd vol. Dat zal ze leren. 

Ruik enthousiast in de buurt van de pan, vraag 48x of de broodjes al klaar zijn (ongeveer 3 minuten per kant).

Mok omdat de wentelteefjes nog even moeten afkoelen, fleur op als je er zelf nog een beetje (veel) suiker op mag strooien.

Wacht tot jullie allemaal aan tafel zitten (dit is héél belangrijk) en vraag dan of je er een beker melk bij mag. 

Eet smakelijk!

Fotocredit: Kristin Hillery via Unsplash