{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat weet jij van tomaten?

Afbeelding blog 'Wat weet jij van tomaten?' Achtergrond blur afbeelding

Wist je dat de combinatie 'tomaat en pasta' pas tegen het eind van de 18e eeuw is ontstaan? Daarvoor werd pasta alleen met kruiden of kaas gegeten. 

Deze rode smaakbommetjes liggen het hele jaar door in de winkel. Maar, welke soorten heb je eigenlijk allemaal? 

Tomaat: Dit is de (klassieke) tomaat die we allemaal kennen. Deze tomaat is heerlijk door een zelfgemaakte pastasaus als hij rijp is! 

Roma (tros) tomaat: Dit is een langwerpige tomaat met een volle en zoete smaak. Deze tomaat is heerlijk door een salade, een soep of gepoft uit de oven! 

Trostomaat: Deze tomaat is ook heerlijk zoet. Door de zoete smaak van deze tomaat is hij lekker op een broodje of door een salade. 

Vleestomaat: Dit is de grootste variant van de tomaten. Deze tomaat heeft stevig vruchtvlees en is heerlijk door een grove tomatensaus. De vleestomaat is ook geschikt om soep van te maken of te grillen! 

Tip: Gebruik je enkel verse tomaten om een tomatensaus te maken? Laat de saus dan lang op laag vuur sudderen. Dan wordt de smaak alleen maar intenser! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je