{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voeding en zwanger worden

Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk om gezond te leven. Naast voldoende lichaamsbeweging, stoppen met roken en drinken, is gezonde voeding ook erg belangrijk. Gezonde en gevarieerde voeding zorgen dat je je fitter en energieker voelt.

Afbeelding blog 'Voeding en zwanger worden'

Tips voor een gezonde voeding als je zwanger wilt worden

Wanneer je zwanger wil worden is het extra belangrijk om gezonde voeding te eten. Als je gezond en gevarieerd eet, krijgt je iedere dag de benodigde voedingsstoffen binnen. Het belangrijkste is om te zorgen dat je dagelijks genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer je tekorten hebt, zal niet alleen je eigen lichaam, maar ook je toekomstige baby daar het meeste last van hebben. Zorg dat je dagelijks koolhydraten eet. Koolhydraten geven je energie en zitten onder andere in volkorenbrood, volkoren pasta en bonen. Eet ook eiwitrijke producten zoals vis (minimaal twee keer per week), kip, eieren en noten. Zorg dat je iedere dag minimaal 2 stuks fruit en 200 gram groenten eet en beweeg regelmatig.

Fit zijn voor je zwangerschap

Een zwangerschap en de zorg voor je baby vragen veel van je lichaam. Het is daarom van belang dat je voor je zwangerschap fit genoeg bent. Lichaamsbeweging verbetert je energieniveau en helpt om stress te verminderen, wat goed is als je zwanger wilt worden. Ook tijdens de zwangerschap is het goed om te blijven bewegen.

Cafeïne

Ben je een koffiefanaat? Of drink je graag cola? Beperk je cafeïne-inname tot maximaal twee kopjes of glazen per dag als je zwanger wilt worden of zwanger bent.

Foliumzuur

Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje (spina bifida) en open gehemelte (schisis) bij je baby. Het is lastig om voldoende foliumzuur binnen te krijgen uit voeding. Daarom wordt er geadviseerd om extra foliumzuur te slikken. Als je stopt met anticonceptie. Slik dagelijks een supplement van 0,4 mg foliumzuur. Je hebt dan voldoende foliumzuur in je lichaam op het moment dat je zwanger raakt. Het is verstandig om extra foliumzuur door te blijven slikken tot je zeker weet dat je 10 weken zwanger bent. Je kunt ook gedurende je hele zwangerschap extra foliumzuur blijven slikken. Lees meer over het slikken van extra foliumzuur als je zwanger wilt worden of zwanger bent.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je