{{ message.message }}
{{ button.text }}

VITAMINE D

Waarom je als vrouw nu vitamine D moet slikken.

Afbeelding blog 'VITAMINE D' Achtergrond blur afbeelding

VITAMINE D. ☀️

Omdat ons lichaam door zonlicht zélf vitamine D kan aanmaken, is het eigenlijk geen vitamine. Vitamines kunnen namelijk niet door ons lichaam gemaakt worden, maar moeten uit andere bronnen worden opgenomen. Hormonen worden wel door het lichaam gemaakt. Vitamine D is een bouwsteen van steroide hormonen denk aan oestrogeen, progesteron, testosteron en cortisol. Dus bij een tekort aan vitamine D heeft je lichaam een tekort aan bouwstenen om deze hormonen aan te maken. Wat dus weer voor de nodige hormoonlijke vrouwenklachten kan zorgen.

In ons kikkerlandje zijn er misschien maar 3 maanden waarin er voldoende zonlicht is en dan moet je ook nog voldoende buiten komen om het op te nemen. Aangezien de meeste dit niet halen raadt ik aan extra vitamine D te nemen in combi met magnesium. Minimaal 50mcg. Vitamine D is een vetoplosbare stof dus neem het bij een maaltijd!

Wil je hier meer over weten of benieuwd of dit ook voor jou een goede aanvulling zou zijn? Stuur me gerust een berichtje

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je