{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervolg op : waar is de melk gebleven

van eerste hapjes naar volledige maaltijden..

Afbeelding blog 'Vervolg op : waar is de melk gebleven' Achtergrond blur afbeelding
4 maanden geleden eindigde ik 'de eerste hapjes'-post met :
'Ik geniet ervan hoor : het kleine vogeltje wat duidelijk vraagt om nog een hapje fruit, z'n oranje clownsmond van kip met pompoen en hoe hij Toos Tandloos een boterham wegwerkt en er bij smakt.'

Met bijna 4 tanden rijker.. 
Hoe meer hij mag, hoe meer hij wilt. Maar ook, hoe dat ik dat met die melk dan? Hij heeft nog steeds een bepaalde hoeveelheid nodig natuurlijk. Ik zie het alweer helemaal gebeuren : chaos. Hij eet zo nog meer dan ik. Bij Ouders van Nu kijk ik één keer in de zoveel tijd naar een voedingschema, als leidraad. Ik ben al snel over naar 3 flessen met die hapjes erbij. En aangezien hij steeds meer overgaat op 'volledige maaltijden' - brood, warm eten, gaat z'n eerste fles door de pap. Hij likt z'n vingers er nog net niet bij af. Bij z'n boterham, gesmeerd met pindakaas, smeerkaas of groentespread - dit laatste minst favoriet, wat ik opzich snap. Wortel op je brood is ook gek. - een flesje melk, zo rond de 120cc nog. Smiddags mag meneer een snack, yes alle chipszakken de kast uit. O nee, iets van een maisstengel. Warm eten rond 17:00 en dan rond 19:00 z'n laatste fles. Zelfs ik raak er vol van. Dit schema gaat 'm een paar maandjes lekker af, hij is tevreden en slaapt goed. Dan werkt het ofzo. 

De 6 en 8 maanden potjes verschillen al best. Oh ja,' moeke makkelijk' heeft aardig wat potjes achter de hand. In het kader van : gaat er altijd in en makkelijk voor onderweg. Ik kreeg een tip van m'n moeder ook dat als hij iets niet lust een lepel van het potje er doorheen te mengen. De smaken veranderen, stukjes worden groter. Nou, ik ga wat homemade cookings erin gooien, moet vast lukken. Verse vis, groene groentes, pasta. Alles gaat erin bij onze Bourgondiër. Dat is ook best te zien aan die bolle toet. Daar tegenover staat dat hij steeds meer beweegt, actief is en dan ook meer nodig heeft. Hartstikke logisch, die voedingschema's. 

Kan ik al weer wat afbouwen nu? Ik wil 'm ook niet hoeven omrollen. Yes, dat mag als de Baas het toelaat. De brood-fles gaat naar 90 (ik denk dat ik dat vanaf 9 maanden heb gedaan) en nu, as we speak, heb ik 'm net 2 dagen weggelaten. Vervangen voor een bekertje melk. Die tikt ie bijna in één keer achterover, de lekkerbek. Wat hij verder drinkt? Water, aanmaaklimonade, thee - soms, mama heeft één keer de fout gemaakt dit in z'n fles te doen waardoor hij een beetje boos werd dat het geen melk was. De pap is nu met bijna 11 maanden still going strong en ook de laatste fles gaat in één teug leeg. Daartussen variëren we met fruit, baby biscuits en maïsstengels. 

Dus ja. 
Dag nog meer babymelk, Hallo mee-eter! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je