Snap
  • Voeding
  • recept
  • aardappel
  • plus
  • recepten

Variëren met aardappel

Dat wordt smikkelen!

Denk jij bij aardappel aan een saaie Hollandse pot? Dat hoeft écht niet meer! Wij zetten 3 recepten, met aardappel, op een rijtje die zó klaar zijn! Origineel, lekker en makkelijk! 

Spaanse aardappeltortilla met tomatensalade

Hoofdgerecht - 25 minuten - 4 personen 

Wat heb je nodig?

600 g Gourmande aardappelen8 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2**)1 rode paprika125 g gesneden chorizo (vleeswaren, Puur van smaak)4 el olijfolie traditioneel2 uien, in ringen500 g roma trostomaat, in plakken50 g groene olijvenringetjes2 el balsamicoazijn

Aan de slag! 

Snij de aardappelen in plakjes van ongeveer 3 mm, klop de eieren los in een kom, snij de paprika in stukjes en halveer de plakjes chorizo.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Voeg de uienringen toe en fruit ze 2 minuten. Voeg de aardappelplakjes en de chorizo toe en bak het nog 5-6 minuten zachtjes, roer het mengsel regelmatig.

Verdeel de aardappelplakjes gelijkmatig over de pan en giet dan de losgeklopte eieren over de aardappelen. Zet de pan op een klein pitje en doe een deksel op de pan. Laat de tortilla in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden. Als het ei helemaal gestold is, zet dan het vuur uit en laat de tortilla nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.

Doe ondertussen de plakken tomaat in een kom en meng de olijven, balsamico-azijn, 2 eetlepels olie en peper en zout erdoor.

Laat de tortilla uit de pan op een snijplank of bord glijden en snij hem in 4 punten. Serveer met de tomatensalade. Lekker met verse, platte peterselie. Mmm!

Snap

Italiaanse stamppot met pompoen

Hoofdgerecht - 25 minuten - 4 personen

Wat heb je nodig?

1 kg stamppotaardappelen2 el olijfolie mild400 g roerbakgroenten Italiaans300 g flespompoen, schil verwijderd en in blokjes van 1x1 cm450 g zalmfilet100 ml halfvolle melk (biologisch)4 tl groene pestoEXTRA pureestamper

Aan de slag! 

Schil de aardappelen en zet ze op met water en eventueel zout. Verhit dan 1 eetlepel olie in een hapjes­ of wokpan op hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten en pompoenblokjes toe en roerbak alles. 

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met anti­aanbaklaag en bak de zalmfilets rosé.

Giet de aardappelen af, laat ze 1 minuut droogstomen en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng 2/3 van de groenten en de melk door de aardappelen en voeg zout en peper toe.

Garneer de stamppot met de rest van de groente en de zalmfilets. Garneer de zalm met de pesto. Genieten maar! 

Snap

Luchtige puree met rundersaucijzen en bietensalade

Hoofdgerecht - 25 minuten - 4 personen

Wat heb je nodig?

1 kg stamppotaardappelen50 g roomboter (biologisch)4 Blonde d’Aquitaine rundersaucijzen (Beter Leven keurmerk 2**)800 g geschaafde gekookte bieten met ui (2 zakken)4 el balsamico­azijn2 el olijfolie extra vierge100 ml halfvolle melk (biologisch)1 bakje bieslook75 g walnotenEXTRA pureestamper

Aan de slag! 

Schil en snij de aardappelen in kleinere stukken en breng ze in een pan water met zout aan de kook. Kook in 15 tot 20 minuten gaar.

Verhit ondertussen 10 gram boter in een koekenpan en braad de saucijzen 5­-6 minuten tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Voeg 100 ml water toe, doe een deksel op de pan en laat de saucijzen nog 5 minuten sudderen. Zet daarna het vuur uit.

Doe de bieten met ui in een kom en voeg de balsamico­azijn, olijfolie en peper en zout toe. Schep het vervolgens  om.

Giet de aardappelen af, laat ze 1 minuut droogstomen en stamp het dan fijn met de pureestamper. Voeg de melk, de rest van de boter en peper erdoor tot een smeuïge puree.

Serveer de puree met de saucijzen, jus en bietensalade. Knip de bieslook boven de puree en garneer de bietensalade met de walnoten.

Lekker!

Snap

Wat is jouw favoriete gerecht met aardappel? 

5 jaar geleden

Sinds ik zwanger ben heb ik elke dag zin in pompoen... Weer eens wat anders dan frikandellen (bij de eerste)

5 jaar geleden

Lekkkerrrr. Jammer dat ik even geen koolhydraten eet..

5 jaar geleden

Ik ga alle recepeten uit proberen!

5 jaar geleden

I loveeeee aardappelen!