{{ message.message }}
{{ button.text }}

TABOE OP ARMOEDE DOORBREKEN

Afbeelding blog 'TABOE OP ARMOEDE DOORBREKEN ' Achtergrond blur afbeelding

MAAK GELUID VOOR STILLE ARMOEDE - de challenge die ik afgelopen week heb gedaan, heeft me veel bijzondere gesprekken gegeven. Openheid die mensen gaven over hun persoonlijke financiele situatie van het verleden of het heden. Struggles waar ze tegen aanlopen. Schaamte en veroordeling die ze ervaren...

Ik kwam in contact met mensen uit mijn eigen social media netwerk waarvan ik me totaal niet bewust was van hun armoede en waarvan sommigen het ook bewust verzwijgen. En det maakte mij vervolgens weer stil...

Want konden zij er iets aan doen..? Hadden zij bewust gekozen voor armoede?

Nee! Meestal is er een gecompliceerde situatie ontstaan waardoor mensen van de ene pech in de andere vallen. Waardoor schulden oplopen en inkomsten wegvallen. Eerst denk je, het komt nog wel goed. Totdat het moment ontstaat waarop je denkt: maar nu heb ik hulp nodig.

Wat kan ik doen? Ik heb het aan deze mensen gevraagd: Maak geluid voor stille armoede.

Door zelf open te zijn over financiën, (on)mogelijkheden, vragen te stellen aan anderen en het taboe eraf te halen; komen we al zoveel verder! Dan kunnen we mensen helpen! Door ze een tas boodschappen te brengen, een extraatje toe te stoppen tijden de decembermaand of door te verwijzen naar hulpverleners.

Armoede is geen keuze, je kunt wel kiezen om armoede te bestrijden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je