Spaghetti aglio e olio
Wat is jouw favoriete pasta?
Deze pasta is lekker, makkelijk en een echte smaakexplosie!
Wat heb je nodig?
1 ovenschotel scharfilet400 g spaghetti100 ml olijfolie extra vierge4 tenen knoflook2 verse rode pepers2 el zwarte olijven schijfjes2 geroosterde rode paprika’s (uit een pot)1 bosje verse peterselie75 gram rucolaOptioneel (maar zeker aan te raden): geraspte Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Verwarm de olijfolie in een pannetje.Snijd de knoflook en rode pepers in plakjes, voeg samen met de olijven toe aan de olie. Laat minstens een half uur trekken op laag vuur, maar voorkom dat de olie gaat borrelen en de knoflook verbrandt.Bereid de ovenschotel volgens de verpakking.Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de pasta volgens de verpakking beetgaar.Hak de peterselie fijn en snijd de paprika in vierkantjes van 1 x 1 centimeter.Voeg de paprika toe aan de olijfolie en meng door de pasta.Roer de rucola er op het laatste door en garneer met peterselie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.Serveer met de ovenschotel.
Kijk voor meer recepten op de website van PLUS!