Snap
  • Voeding
  • eten
  • koken
  • keuken
  • plus
  • recepten
  • Italiaanse

Simpel en lekker: Italiaans driegangenmenu!

We gaan deze week op de Italiaanse tour! We hebben voor jullie namelijk een heerlijk Italiaans driegangenmenu verzameld!

Forcaccia met buffelmozzerella, tomaatjes en basilicumolie - voorgerecht (10 minuten)

Ingrediënten 

1 focaccia150 g cherrytomaatjes1 bosje basilicum50 ml olijfolie2 bollen buffelmozzarella

Aan de slag

Bak de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaatjes en breng op smaak met peper en zout en zet apart. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en pureer samen met de olijfolie in een hakmolentje of in het bakje van een staafmixer. Scheur de mozarella in stukken. Top de warme focaccia met cherrytomaatjes, buffelmozzarella en basilicumolie.

Snap

Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette - hoofdgerecht (25 minuten)

Ingrediënten 

400 gram Bio+ volkoren penne125 gram magere spekreepjes1 courgette2 eidooiers200 gram Griekse yoghurt100 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering1/2 citroen4 takjes munt

Aan de slag

Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.Snijd ondertussen de courgette in halvemaantjes.Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet.Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout.Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.

Snap

Messy tiramisu met mineola en chocolade - nagerecht (15 minuten)

Ingrediënten 

2 eieren30 gram kristalsuiker250 gram mascarpone4 mineola’s12 lange vingers100 ml sterke espresso50 gram pure chocoladeoptioneel: 2 eetlepels Amaretto

Aan de slag

Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig tot het verdubbeld is in volume.Roer de mascarpone los en spatel het eiermengsel erdoor.Breng op smaak met de fijne rasp van 1 mineola.Hak de chocolade fijn.Breek de lange vingers in grote stukken en meng de koffie eventueel met de Amaretto.Snijd de mineola’s in partjes en ontdoe van alle vliesjes.Verdeel een lepel van het mascarponemengsel over 4 glazen of bakjes en verdeel hier een beetje chocolade en een paar partjes mineola over.Haal de lange vingers kort door de koffie en verdeel de helft over 4 glazen of bakjes.Herhaal met de resterende ingrediënten en top met de chocolade.

Snap

Met deze drie heerlijke gerechten zet jij een volledige driegangen menu op tafel, helemaal in de Italiaanse keuken! Houden jullie van de Italiaanse keuken?