Snap
  • Voeding

Recept: Vistaco’s

Taco’s zijn erg lekker! Dit is een andere variant van de klassieke taco.

Ingrediënten:

Een snufje komijnzaad

Een halve theelepel chilivlokken

Een halve theelepel venkelzaad

12 tacoschelpen

Olijfolie

4 teentjes knoflook

8 panharingen, gefileerd, ontschubd en de graten verwijderd

Een halve theelepel milde paprikapoeder

Het sap van 2 limoenen

3 kropjes little gem en gemengde kerssoorten

150 gram magere yoghurt

 

Tomatensalsa:

300 gram kerstomaten

blaadjes van een half bosje koriander

1 rode peper

olijfolie

 

Guacamole:

3 rijpe avocado’s, gehalveerd

Het sap van 2 limoenen

Blaadjes van een half bosje koriander

 

Wat moet je doen?

Pureer de knoflook, komijn, venkelzaak en een mespuntje zeezout in een vijzel tot een pasta. Als dit een pasta is kan je de chilivlokken, het paprikapoeder en het sap van 1 limoen er door heen roeren. Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan het mengsel.

Snijd met een scherp mes sneetjes in het vel van de haringfilet met ongeveer een centimeter ertussen. Snijd niet door de vis heen.

Schep het mengsel die je net gemaakt hebt over de haring heen en duw het een beetje tussen de keepjes. Leg de vis met het vel naar boven op een bakplaat en zet ze eventjes apart.

Haal de pit uit de avocado’s. Lepel het vruchtvlees eruit en bewaar de schillen. Doe het vruchtvlees in een vijzel. Voeg het limoensap en de grof gesneden koriander toe en wrijf alles fijn in de vijzel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Als het op smaak is gemaakt, schep je alles in de avocadoschillen en bewaar dit eventjes in de koelkast.

Snijd de tomaten in stukken. Ook de koriander en de rode peper mogen worden gesneden. Voeg en snufje zout en peper toe en ook een scheutje olijfolie.

Laat een grillpan warm worden tot de pan gloeiend heet is. Met de yoghurt en het sap van 1 limoen door elkaar heen. Ze de tacoschelpen, vellen met guacamole, sla en de kerstomaten klaar. Gril de haringfilet een paar minuutjes in de pan tot het velletje krokant is en het vis gaar is.

Schep vervolgens van alles wat is je tacoschelp! Eetsmakelijk ;-)

Bron: Jamie Magazine