{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ongeruste mama, deel 2

Een update over al onze zorgen bij ons klein mannetje..

Afbeelding blog 'Ongeruste mama, deel 2' Achtergrond blur afbeelding

En dan in eens zie ik mijn blog voorbij komen op Facebook.. nooit gedacht, maar ik kan me voorstellen dat meer mama's wel eens in hetzelfde schuitje hebben gezeten.. Een aantal hele mooie adviezen, maar ook vragen.. Op mamaplaats ben ik "anoniem" en voorlopig wil ik dat toch nog wel even blijven dus op Facebook reageer ik niet..maar bij deze dus een update..

Mijn zoontje is ruim 13 maanden, altijd actief, vrolijk, hongerig, groot en aan de zware kant. Gelukkig heeft hij dus ook wat bij te zetten.

Sochtends hebben we hem om 7 uur wakker gemaakt voor zijn antibiotica. Ook dronk hij 130 ml ranja. Wat een fijn moment. Daarna is hij direct weer in slaap gevallen. Om 10 uur hebben we hem opnieuw wakker gemaakt en een boterhammetje aangeboden samen met wat melk. De melk ging erin, maar de boterham niet. Ook dat was prima voor ons. Hij heeft wat bij ons gezeten en wilde graag een boekje lezen. Om 13 uur heeft hij een heel klein beetje fruit gehad (een half potje) en hij vertikte het sinds de melk weer om te drinken. Kort na het fruit zat zijn hele luier vol, net als zn broek en mijn hand haha.. de mogelijke bijwerking van antibiotica is diarree. Het was veel, als een spuitluier, maar niet super dun.

Uiteindelijk heb ik om 14.30 uur de huisarts nog even gebeld om nog wat raad en advies te vragen ook voor de rest van de dag/avond. En zij kregen me direct gerustgesteld. Hij hoeft niet veel te drinken, af en toe een beetje is ook goed. Vocht binnen krijgen uit eten is prima en vooral de plasluiers in de gaten houden.

Als hij maar alert is dan kunnen we proberen ons wat minder zorgen te gaan maken. Op elk moment mag ik naar ze bellen en als ik het niet vertrouw mag hij opnieuw beoordeeld worden, ook als hun richtlijn zegt dat het niet nodig is. Erg rustgevend. Na een paar uurtjes slaap hebben we hem toch weer wakker gemaakt. (Lekker laten slapen heeft nu toch de grenzen voor ons blijkbaar) Een beetje yogurt en fruit ging er heerlijk in, maar geen drinken. Zijn avondeten hebben we gemengd met wat extra water en dat at hij met smaak. Uiteindelijk dronk hij voor het slapen gaan nog fijn 50 ml extra.

Hij ligt nu dus weer heerlijk te slapen en ik maak me al veel minder zorgen, hij geeft zelf aan wat hij nodig heeft en wij troosten zoveel mogelijk waar nodig en houden hem in de gaten. Het flesje drinken sjouwen we overal mee naar toe en achter hem aan, maar we gaan hem op dit moment niet dwingen. Zolang hij maar af en toe iets eet of drinkt.

Hij ziet er iets fitter uit en ik heb er alle vertrouwen in dat hij snel beter wordt. Bedankt allemaal voor jullie reacties en dat ik mijn zorgen hier kwijt kon.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je