{{ message.message }}
{{ button.text }}

Muffins met Xavi van 1,5

Blog 2

Afbeelding blog 'Muffins met Xavi van 1,5' Achtergrond blur afbeelding

Muffins bakken met een kind van 1,5 .. Het lijkt onmogelijk, maar is dat het ook? 


Vandaag heb ik met Xavi muffins gebakken, hij is natuurlijk 'pas' anderhalf, maar het was wel super leuk om te doen en super goed voor zijn ontwikkeling. 

De kindjes komen deze dagen niet zo veel meer bij de gastouder waardoor ze elkaar heel erg missen, Xavi is de enige die nog bij zijn gastouder komt omdat zowel ik als zijn papa een cruciaal beroep hebben. 

Nu had de gastouder een super leuk idee! Ze had tasjes gemaakt met daar in, bakmix, 2 eieren en 2 appels. De kindjes moesten muffins gaan bakken en wij moesten daar een leuk filmpje van maken hoe ze dat deden zodat de kindjes elkaar nog konden zien op de filmpjes. 

Oke.. Muffins bakken.. Met een kind van 1,5.. 

"Hoe dan"

-Kelly Gelens

Nou dat doe je dus zo.. 

Ik heb de appels een beetje voorgesneden, vervolgens heb ik Xavi een mes van de ikea gegeven (zo'n plastic mes). Hij mocht zelf deze appels kleiner snijden. Dit vond hij fantastisch! Ik had natuurlijk het grootste deel gedaan, maar zo had hij ook een steentje bijgedragen. 

Bij alles wat ik deed legde ik hem uit wat ik aan het doen was, van de spullen uit de verpakking halen tot alles in een bak doen om te mixen. Hij had het ondertussen druk met zijn appeltjes snijden (en oppeuzelen natuurlijk ;)).  

Vervolgens ben ik alles in de bak gaan mixen, dat is natuurlijk zo gebeurt, toen ik daar mee klaar was heb ik Xavi het nog een keer laten roeren. Hij mocht met mijn vork flink in de bak stampen. 

Toen moest alles in de muffin bakjes, met een lepel ben ik dit gaan doen. Hij mocht natuurlijk weer flink met zijn bestek in de muffinbakjes stampen. 

EN TOEN... 

Toen moesten de appeltjes op het beslag.. Dit was natuurlijk de BELANGRIJKSTE taak en deze, je raad het al, deze mocht Xavi uitvoeren. En hij deed het FANTASTISCH! Plaatsvervangende trots voor hem, want hij mocht dit doen. 

Samen hebben wij (natuurlijk voorzichtig en met een hoop beleid .. loedermoeder) de oven open gedaan en de muffins in de oven gedaan. 20 minuutjes wachten en klaar is kees! 

Geef je kind gewoon leuke taakjes die hij WEL kan. En focus je niet op wat hij NIET kan. Zo doen jullie het samen, voelt hij of zij zich belangrijk. Dit is er goed voor de band tussen jullie en goed voor de ontwikkeling van je kind. 


Zelfs het onmogelijke is mogelijk

- Kelly Gelens

We hebben dus deze leuke video gemaakt voor onze gastouder. Zelf vind ik het heel leuk om Xavi overal bij te betrekken. Hoe staan jullie hier in? Vinden jullie dit leuk of juist moeilijk? Laat hier onder je reactie achter! 


Vonden jullie dit niet ook een fantastisch idee? 


Dikke kus, 


Mama van Xavi 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je