{{ message.message }}
{{ button.text }}

Let’s detox!

Review: 3 dagen sapvasten + kortingscode!

Eerder deze maand mocht ik een 3-daagse sap en groente detox van Sapje proberen. Omdat ik al eerder had zo’n soort detox had gedaan wist ik wat mij te wachten stond. De eerste dag zou pittig zijn, maar daarna zou ik mij echt een stuk fitter voelen. Dus ik had er zin in!

Waarom zou je dat doen? Dat is ongeveer wel de meest gestelde vraag als ik aan mensen vertelde dat ik ging detoxen. Voor mij persoonlijk is zo’n detox-weekje (inclusief op en afbouw) echt een reset moment. Ik eet en kook dagelijks gezond met en voor mijn gezin. Maar zodra de stress en drukte en daarmee ook de vermoeidheid toeslaat grijp ik sneller naar de suikers. Een koekje ipv een boterham, chocolade na het avondeten en dat werd al snel meer. Als het hek eenmaal van de dam is.. En al snel is mijn lichaam ook weer gewend aan dit patroon en kan ik s’avond alleen nog maar denken aan dat stukje chocolade. Ondertussen was ik dan ook nog eens super moe. Dus tijd voor verandering! 

Wat is sapvasten? Het belangrijkste doel van een detox kuur is je lichaam reinigen. Met deze sapkuur van Sapje doe je dat door 3 dagen vooral biologisch, slowjuice groentesap te drinken. De sappen bestaan uit 400 gram groeten  fruit en kruiden dan met een slowjuicer tot een fijne sap wordt geperst. Naast de groentesappen eet je in de avond een soepje. Zo worden je organen tijdelijk minder belast en kunnen ze beter ontgiften. Eens in de zoveel tijd een sapkuur volgen zou je kunnen zien als een goede manier om je gezondheid te ondersteunen. Sapje: “Geef je lichaam en geest even vakantie met een detox kuur. Hiermee laat je ongezonde gewoonten los om je lichaam te reinigen.” Mijn lichaam en ik kunnen dus wel een vakantie gebruiken, dus let’s go!

"Mijn lichaam en ik kunnen dus wel een vakantie gebruiken, dus let’s go!"

Zodra de doos van Sapje werd bezorgd was ik blij verrast. Bij mijn vorige detoxen zaten de sapjes in (heel veel!) plastic flesjes. Deze Sapjes komen in mooie glazen flesjes die je kunt hergebruiken of naar de glasbak kunt brengen. De sappen zagen er goed uit en de flyer is duidelijk. Per dag staat erop aangegeven welk sapje je rond welke tijd drinkt. Je hoeft zelf nergens meer over na te denken; heerlijk! Je haalt de sappen en soep voor de volgende dag de avond ervoor uit de vriezer en zet ze op het aanrecht. De volgende dag zijn ze ontdooid en kun je ze in de koelkast bewaren. 

Omdat ik al een beetje wist wat mij op dag 1 te wachten stond, heb ik mij goed aan de op- en afbouw gehouden die Sapje adviseert. Je stopt bijvoorbeeld geleidelijk met koffie en alcohol drinken en dierlijke eiwitten, bewerkte voedingsmiddelen en suiker eten. In de 3 dagen na het sapvasten bouw je met de aftertox een gezond eetpatroon op. Wanneer je “ongezonde” leefgewoonten cold turkey afbreekt voor een detox kan dat namelijk (weet ik uit ervaring :) voor ontwenningsverschijnselen zorgen. En ook met een goede afbouw van 3 dagen heb ik hier op de eerste detox dag nog last van. In mijn geval is het vooral het afkicken van alcohol en suiker wat ervoor zorgt dat ik enorme hoofdpijn krijg en de hele dag door moet gapen. Op de eerste dag dacht ik dus ook weleens; was dit nou wel zo’n goed idee? 

"Was dit nou wel zo’n goed idee?"

Maar het geeft mij juist ook de zin om door te zetten. Confronterend hoeveel “gifstoffen”, zoals suiker en koffie ik eigenlijk dagelijks naar binnen werk en wat het met mijn lichaam doet. De sappen zelf bevallen goed. Ze zijn eigenlijk allemaal best lekker en het zijn er zoveel dat ik mijn best moet doen om ze allemaal op tijd naar binnen te werken. Ik heb geen moment trek gehad. Naast dat er nagedacht is over de samenstelling van de sappen om ze goed mogen te laten werken is er duidelijk ook nagedacht over de smaken. Er zat geen een flesje bij dat ik vies vond. En mijn smaakbeleving lijkt iedere dag te versterken. Tijdens de kuur slaap ik goed en voel mij al snel fitter dan daarvoor. Doordat ik de eerste dag zo’n hoofdpijn had was ik extra vroeg mijn bed in gedoken. De tweede dag is de hoofdpijn zo goed als weg, fijn! Ik start de dagen met sap je Kick, welke ik meng met warm water. Daardoor is het een fijne citroen thee. Door de dag heen drink ik water en de detox thee die bij de kuur hoort. Prima te doen allemaal en ik voel mij fit en energiek. Dit is waarvoor ik het deed. Op de derde dag kijk ik de hele dag uit na de pompoensoep in de avond. Deze was, net als de tomaten- en de courgettesoep, heerlijk! En dan zit de kuur er alweer op en kan ik beginnen van het opbouwen naar mijn gewone eetpatroon.

De reset was fijn. Ik voel weer hoeveel meer energie ik heb wanneer ik zo’n sapje op heb ipv een suikerbom. De detox kuur maakte mij weer bewust van wat ik eet en wat het met mijn lichaam doet. Snoepen doe ik wel weer af en toe, maar bewuster en met mate. Mijn lichaam voelde schoon en gezond na afloop van de detox. Daarnaast was ik ook nog 3 kilo afgevallen. Niet mijn hoofddoel, maar wel een fijne bijkomstigheid. Kortom; een succesvolle test wat mij betreft. En ik zet de detox zeker begin volgend jaar weer in mijn agenda.

Klik hier als je ook een sapkuur bestellen na het lezen van mijn verhaal. Lees hier verder over de 3-daagse detox kuur. Thank me later! ;)

Liefs, 

Sigrid 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je