{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelkvrij, here we go!

Afbeelding blog 'Koemelkvrij, here we go! '

Hi lieve mama's,

Alweer een paar weken voorbij. Kleine Emmelie groeit! Nu na 13 weken zitten we eindelijk boven de 4 kg. Ze weegt nu namelijk 4270 gram en ik ben zo trots als een pauw! Ze past nog steeds in maatje 50, maar langzaamaan komen de kleertjes in maat 56 ook tevoorschijn.

De mensen die mij volgen weten dat de afgelopen weken geen pretje zijn geweest en dan druk ik mezelf nog voorzichtig uit. Kort samengevat, Emmelie is te vroeg geboren en daarna opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege een infectie. De weken die volgden bestonden voornamelijk uit uren huilen, wanhopige ouders, een verdrietige baby en het zoeken naar oorzaken/oplossingen. Wat een ellende en niet bepaald een roze wolk.

Alles went helaas en dus ook een huilbaby, maar opgeven hebben we nooit gedaan en was/is voor ons ook geen optie. Er moet een oorzaak zijn. Met behulp van een kinderarts, huisarts, lactatiekundige hebben we alle mogelijke opties bekeken en geprobeerd. Fysiek gezien is er niks mis met ons meisje en ook beheerst ze de juiste technieken om goed te kunnen drinken.

De mogelijke allergie kwam eigenlijk pas aan het licht toen we voor nood wat bijvoeding moesten geven toen mijn productie het af liet weten. De symptomen kwamen al snel bovendrijven (denk hierbij aan; eczeem, ontroostbaar huilen, spugen, krampjes en andere ontlasting) en aangezien ik als baby ook een flinke koemelkallergie heb gehad zou dit weleens een oorzaak kunnen zijn.

Op advies van de arts en lactatiekundige ben ik daarom als probeersel begonnen met het volgen van een koemelkvrij dieet. In eerste instantie ben ik simpel begonnen door gewoon de grote boosdoeners weg te laten. Je kan hierbij denken aan kaas, boter, melk, yoghurt en koffiemelk. Al na drie dagen zagen we resultaat! Minder eczeem, minder krampen, minder huilen en betere luiers. Na een week zagen we ook resultaat in haar groei en dit gaf voor ons de doorslag. Ik heb mijn dieet verder uitgebreid en probeer nu zoveel mogelijk koemelkvrij te eten. Is dit moeilijk? Soms...Vooral kaas mis ik enorm! Op mijn pizza, op brood, door de salade… noem het maar op. Ook mijn heerlijke ontbijt met kwark en granola of dat ene stukje appeltaart mis ik. Maar is dit dieet het waard? Zeker! Mijn kleine meisje groeit nu op borstvoeding, is vrolijk en hé gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel heerlijke alternatieven! 

Zo ook mijn nieuwe favoriete smoothie. Heerlijk tijdens deze warme dagen. 
Wat heb je nodig? 

- 1 banaan

- 1 doosje diepvries mango of een verse mango

- 1 pakje go-tan kokosmelk 

- scheutje appelsap naar smaak

Flink in de blender en eventueel verdunnen met water of appelsap indien nodig en dan hoppakee, genieten! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je