{{ message.message }}
{{ button.text }}

Klein pannetje, groots gerecht!

Ieder feestje vraagt om een feestmaal

Afbeelding blog 'Klein pannetje, groots gerecht!'

Iets te vieren of gewoon omdat het zo lekker is? Het oude, vertrouwde gourmetstel verschijnt steeds vaker het hele jaar door op tafel. En met deze tips maak je echt een feestje van jouw gourmetavond!

Gourmetten. Nederlanders zijn er dol op. Of je nou van zoet of hartig houdt, of van vlees, vis of groenten: gourmetten vindt (bijna) iedereen lekker. Je bepaalt tenslotte zelf wat je in het pannetje doet.

Tip: creatief met pannenkoekjes

Natuurlijk kun je ook zelf heerlijke gerechtjes maken. Wees eens creatief met mini-pannenkoekjes. Ideaal voor kinderen! Maak een pannenkoekenbeslag en zet bijvoorbeeld bakjes met appel, champignons, peer, stukjes ham of stukjes geitenkaas op tafel. En wist je dat PLUS ook kant-en-klare gourmetpannenkoekjes heeft? Handig als je even krap in de tijd zit!

Gourmetrecepten om je vingers bij af te likken

Een avondje gourmetten, daar kun je alle kanten mee op. Wat dacht je van nachochips met gesmolten kaas of gebakken peer met speculaasijs, lekker! 

Tex-mex pannetje

Maak een bonenmix met paprika, tomaten, peper en het komijnpoeder. Bedek de bodem van de gourmetpannetjes met nacho chips en schep jouw bonenmengsel erop. Bedek met geraspte kaas, en bak het geheel tot de kaas gesmolten is. Schep er een beetje crème fraîche op en je pannetje is klaar!

Gebakken peer met speculaasijs

Snijd de peren van het klokhuis af in plakken en meng met kaneel en suiker. Smelt een klontje boter in de gourmetpannetjes en bak de plakjes peer tot ze warm zijn en de suiker is gesmolten. Verkruimel de speculaasjes. Rol de bollen ijs door de speculaaskruimels en leg ze even in de vriezer tot de peer klaar is. Serveer het bolletje ijs bij de peer.

Wat doen jullie het liefste in je pannetje? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je