{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindvriendelijk receptje met restjes

In het Nederlands.

Afbeelding blog 'Kindvriendelijk receptje met restjes' Achtergrond blur afbeelding

In het Nederlands bloggen, het is echt nog niet binnen mijn comfortzone maar hier kan ik het eens proberen. Vergeef mij alvast de typefouten, vreemde constructies en Engelse woorden die toch steevast hun weg hiernaar zullen vinden.

Als het op eten aankomt, heb ik echt de jackpot gewonnen met Charlie - met de rest ook, geloof mij, ik ben DOL op mijn kind -. Ze eet alles... als het maar zelfgemaakt is - daar zit het addertje onder het gras -.

Dit durft al eens tijd in beslag nemen, tijd die ik niet met overvloed heb, dus ben ik de afgelopen 2 jaar een echte meester geworden in het zoeken en maken van snelle, lekkere receptjes. 

Broodpudding. Klinkt vreselijk, ziet er vreselijk uit maar YUM, het is echt lekker. Op deze manier krijg ik zelfs mijn vriend aan het fruit eten (ik kieper er een hele boel appels in en doe alsof mijn neus bloedt, hij eet het zo snel op dat hij het niet eens merkt).

Ook een super manier om van je restjes oud brood af te raken. Hier bekijken ze brood niet meer als het meer dan een dag oud is #luxebeestjes. Dus wij hebben veel restjes.

Afbeelding blog 'Kindvriendelijk receptje met restjes'

Alles wat je nodig hebt, is: 

- 350 gram oud brood

- 3 eieren 

- 500 ml melk

- 70 gram bruine suiker

- 2 appels

- 1 theelepel vanille(suiker)

- 1 theelepel kaneel

Verwarm je oven voor op 180°C. Scheur het brood in stukjes en doe deze in een grote kom. In een andere kom kluts je de eitjes en mix je de melk, suiker, vanille en kaneel samen.

Giet het mengsel over het brood en roer eens door tot alle stukjes brood nat zijn. Laat dit nu even intrekken en schil ondertussen de appeltjes. 

Wanneer er geen melk meer te zien is op de bodem van de kom, is het mengsel voldoende ingetrokken. Nu snijd je de appeltjes in stukken en roer je deze er doorheen. 

Neem een cakevorm, boter deze even flink in en gooi het hele mengsel er maar in. Dit hoeft niet netjes (lukt toch niet). 

Afbeelding blog 'Kindvriendelijk receptje met restjes'

Nu mag de broodpudding 45 minuten de oven in. Jij kan ondertussen genieten van DIE. GEUR. Echt. Ik voeg vaak extra kaneel toe, puur omdat mijn huis dan zo lekker ruikt. Je kan trouwens van alle fruitsoorten, rozijnen, noten, ... toevoegen aan dit recept. Super makkelijk. Super lekker. Enjoy!

Afbeelding blog 'Kindvriendelijk receptje met restjes'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je