Snap
  • Voeding
  • recept
  • ontbijt
  • goedontbijt
  • #plantaardig
  • duurzamekeuzes

Kidsproof gezond ontbijt: ontbijtmuffins met pompoen

Herfstige havermoutmuffins met pompoen en pumpkin spice

Pompoen vinden zowel de jongens als ik heerlijk. De pompoen door deze herfstige ontbijtmuffins zorgt voor een heerlijke zoete smaak, vooral met de pumpkin spice. Deze ontbijtmuffins zijn een lekkere en gezonde manier om te dag te beginnen met gezonde havervout en een extra portie groente.

Gezonde ontbijtmuffins

De herfst komt met pompoenen in de prachtigste kleuren; geel, groen, licht en donker oranje. Heerlijk! Bovendien is pompoen enorm gezond. Pompoen bevat grote hoeveelheden antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Naast dat deze ontbijtmuffins lekker zijn, is dat nóg een goede reden om je dag te beginnen met een herfstige ontbijtmuffin met pompoen.

Mijn recept voor deze herfstige ontbijtmuffins met pompoen en pumpkin spice is:

– vol van smaak – een gemakkelijk ontbijt– boordevol gezonde vitamines – glutenvrij*– lactose- en koemelkvrij– volledig plantaardig

* mits het is gemaakt met gecertificeerd glutenvrije havermout

Recept: Herfstige ontbijtmuffins met pompoen en pumpkin spiceIngrediënten: voor 12 stuks

150 gram havermout

300 gram pompoenpuree

150 ml plantaardige melk

1 eetl gebroken lijnzaad + 3 eetl water (meng en laat dit 5 minuten staan)

2 eetl maple syrup (ook wel: ahorn siroop of esdoorn siroop genoemd)

1 1/2 eetl pumpkin spice (of vervang door speculaaskruiden)

snufje zout

50 gram pecannoten (+ extra ter decoratie indien gewenst)

1 theel (wijnsteen)bakpoeder

Snap

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius

Doe de havermout, pompoenpuree en plantaardige melk in een grote kom en meng door elkaar

Voeg het gewelde lijnzaad (inclusief het water) toe aan het mengsel

Roer de maple syrup, pumpkin spice en een snufje zout door het mengsel

Breek de pecannoten met je handen (of snijd ze in stukjes) en voeg toe

Roer het bakpoeder door het pompoen-havermoutbeslag

Schep het beslag in muffinsvormpjes en garneer elke muffin eventueel met een losse pecannoot erop

Bak de muffins in 30 minuten gaar

Laat ze afkoelen in de vormpjes

Eet de muffins direct. Of bewaar de afgekoelde muffins in een afgesloten bak in de koelkast. Verwarm ze voor het eten 30 seconden in de magnetron, of laat ze op kamertemperatuur komen op het aanrecht. Eet smakelijk!

Ik hoop dat deze herfstige ontbijtmuffins met pompoen en pumpkin spice bij je in de smaak vallen. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijk (plantaardig) kidsproof ontbijt? Kijk eens op mijn blog voor meer inspiratie.