Snap
  • Voeding
  • Gezond
  • kerst
  • #plus
  • supermarkt
  • plus

Idee voor het kerstdiner

voor ieder wat wils

Wat heeft het weer gesneeuwd in Nederland. Iets te vroeg voor een witte Kerst, maar wie weet komt er nog wat aan. In de tussentijd dat wij (bijna) allemaal ijsvrij hebben gehad, hebben we onze hoofd kunnen buigen over het kerstdiner. Want heel Nederland is bezig met wat we gaan eten ... En dat is zo simpel nog niet. Want de keuze is reuze en er komen zoveel verschillende mensen mee-eten; zoveel mensen... zoveel smaken.

Om aan de sluiten op onze kersttips hier en ruim op tijd bezig te zijn met het kerstdiner, geven wij nu wat lekkere eetideeën. Voor ieder staat er wat lekkers hier op onze website. Heerlijke recepten. Of je nou trek hebt in een soepje, vlees of vis. Wij maken hieronder een PLUS-kerstdiner als inspiratie.

We beginnen met het voorgerecht. Een garnalencocktail is leuk en kost maar 25 minuten tijd om te maken. Kijk welke ingrediënten je al in huis hebt (bijvoorbeeld olijfolie, honing of paprikapoeder), de ingrediënten die je nodig hebt, kan je gemakkelijk onder het recept selecteren. Bovendien is er een handig filmpje die alles voordoet.

Snap

Als hoofdgerecht hebben we een variant op de kalkoen in de oven, namelijk: kip uit de oven. De bereiding van dit gerecht duurt 75 minuten, maar let op: de oven doet het meeste werk. De kip moet 1 uur in de oven garen. Dat betekent dat je maar een kwartier echt aan het werk bent. Is dat niet fijn? En de smaak is fantastisch. 

Snap

Oke, dit dessert, choco-ananastaart met viooltjes, ziet er zo chefwaardig uit! Het taartje zelf staat niet bol van de suikers en het vet. Het is een verantwoord dessert. Iedereen zal het een kunstwerkje vinden en guess what? Je bent er zelf maar 25 minuten mee bezig. PS: kijk wel even van tevoren waar je viooltjes kunt halen.

Snap

Dit lijkt PLUS een fijn 3-gangenmenu! En in totaal ben jij maar ruim 1 uur aan het koken. Vergeet vooral niet iemand om hulp te vragen. 

In de volgende blogs gaan we het hebben over gourmetten en hoe je de tafel feestelijk kan maken!

6 jaar geleden

Het is heeeeerlijk! Promise ?

6 jaar geleden

Het is heeeerlijk, promise ?

6 jaar geleden

die taart.... mmmmm.... die moeten we echt gaan proberen. Makkelijk vooraf te maken ook, heerlijk.