{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoppatee! Wat zeggen jullie daar van; mensen die dachten dat ik oud zou worden met 15 honden (ben niet zo gek op katten).

Gezondheid is ook belangrijk..

Afbeelding blog ' Hoppatee! Wat zeggen jullie daar van; mensen die dachten dat ik oud zou worden met 15 honden (ben niet zo gek op katten).' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb altijd veel waarde gehecht aan mijn gezondheid. Heb nooit gerookt (op het “Grease” incident na), dronk bijna niet (tot ik naar Mallorca verhuisde) en sindsdien (weer terug verhuist overigens) nog steeds alleen met bepaalde gelegenheden. Partydrugs is een dikke no go voor mij. En alles wat daar op lijkt is voor mijn gevoel nergens goed voor behalve voor het vergallen van je lichaam. Dus doe ik niet.

Sporten en lekker bezig zijn daarentegen vind ik heerlijk. Vóór het moederschap kon ik zo 3 uur te vinden zijn in de sportschool. Mijn lichaam pushen tot het uiterste en verder. Dit is sinds ik moeder ben wel helaas een hele hoop afgenomen.

Nu begrijp ik dat je denkt; ‘Pff jij wel, fitgirl!’. Ja… niet helemaal. Er is namelijk een klein puntje.. Ik houd enorm veel van eten. Te veel, eigenlijk! Mijn life quote is dan ook ‘more is more’. En nee, geen salades en groene groente. I WISH! Ik houd van alles wat zich direct vormt op de hips. And I tell you ‘my hips don’t lie’ about that. Rood vlees met vette patat, winegums, softijsjes (eigenlijk met name de spikkels), chips, tapenade, brood… SNICKERS!! Alleen er aan denken doet mijn benen al bewegen naar de keuken. Dus het hele “ik zorg super goed voor mijn lichaam” plaatje is bij deze kei hard door de plee gespoeld.

Het ding is; ik wil het wel zo graag. Ik wil die vrouw zijn die haar lichaam (meestal) de juiste voedingstoffen voedt. Niet alleen omdat dit meehelpt aan een beter huid (eczeem vanaf jongs af aan) maar vooral omdat ik fit wil zijn voor Jay-Dean. En dan kan ik sporten wat ik wil maar dat is maar een kleine stap op de weg naar een gezond en sterk lichaam.

Ik wilde van kind af aan al jong moeder worden. En dat is geluk. Hoppatee! Wat zeggen jullie daar van; mensen die dachten dat ik oud zou worden met 15 honden (ben niet zo gek op katten). Maar ik dacht toen eerder aan een jaartje of 25 in plaats van zwanger te zijn op mijn 20ste. Was ik toch een keertje te vroeg voor iets J.

Jong moeder worden wilde ik zodat ik nog lekker fit, bewegelijk en speels zou zijn voor mijn kinderen zolang zij dat van mij zouden verlangen. Maar nu weet ik dat leeftijd vaak maar een getal is. Sommige vrouwen van boven de 50 hebben een gezonder lichaam (en geest) dan sommige vrouwen van mijn leeftijd. Als ik om mij heen hoor hoeveel mensen van net boven de 30 zichzelf ‘bijna-dood’ verklaren vrees ik voor mijn 25+ jaren. Want nu al ben ik vaker dan mij lief is te moe om met Jay-Dean te spelen. Dit ondanks ik dus nog redelijk jong ben. De juiste voeding gaat mij hierbij helpen.

Ik merk dat als ik slecht eet ik ontzettend lui en hangerig word. Mijn zoon in bad stoppen is mij dan zelfs te veel. Ik ben snel geïrriteerd en enorm emotioneel. Terwijl als ik een aantal dagen gezond heb gegeten en suiker heb gemeden ik prima kan functioneren op 5 uur slaap. Ik ben vrolijk, energiek en heb zin om dingen te ondernemen.

Dit is zo zonde. Zeker omdat de effecten zo duidelijk te merken zijn. Ik moet hier echt iets mee doen..

Heb jij tips voor een moeder die al vele crash dieten, detox kuren en gezonde leefstijlen heeft geprobeerd.. LET ME KNOW! Please.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je