Snap
  • Voeding
  • voeding
  • babyvoeding
  • Olvarit
  • nutricia

Hoe puur: de boer vertelt over de potjes!

Olvarit heeft speciale 'babyvelden' Wat dat betekent? Nou...

Ik, Sophie van de redactie en moeder van een dochtertje van 1,5 jaar, mocht letterlijk komen proeven van (de hapjes van) Olvarit op het Oogstfeest in België. En een feest was het zeker! Op het Oogstfeest kreeg ik (samen met andere bloggers) inzicht in wat er in de potjes van Olvarit zit. En ik kan je alvast vertellen: dat is puur ;) Goed nieuws dus! Graag deel ik mijn bevindingen met jullie.

Het feest begon met een lunch. Chefkok Caspar Bürgi had een prachtige selectie aan soep en broodjes klaargemaakt. Ik ging voor een broodje oude kaas met doperwten humus. Tijdens het eten kwam hij aan tafel staan en vertelde dat deze humus als basis ingrediënt een potje Olvarit doperwtjes had. Ik stond versteld! Kennelijk kunnen alle potjes gebruikt worden om goed mee te koken, de inhoud is namelijk heel puur.

Dat wilde ik wel even checken natuurlijk, en pakte de achterkant van een potje erbij. Inderdaad geen toegevoegde E-nummers of bestanddelen waarvan je de naam lastig kunt uitspreken... Alleen erwtjes en een klein beetje water! Voor meer informatie over de potjes en de inhoud ervan zou je eens kunnen kijken op deze pagina.

Snap

Lunch op basis van potjes Olvarit - en dat werd pas achteraf verteld!

We mochten verder op ontdekking!!! Voordat we ons eigen babypotje konden gaan maken, reisden we af naar de Olvarit boer die een heel veld vol met doperwten heeft. Dit zijn gigantische velden waar allemaal planten staan met peultjes erin. In de peulen vind je de doperwtjes. De velden waar de ingrediënten van de Olvarit-potjes staan, heten 'babyvelden', dit betekent onder andere dat er geen snelweg in de buurt is (in verband met autogassen), dat op de babyvelden hogere planten worden gekweekt en de peulen helemaal bovenin de plant zaten. Zo wordt voorkomen dat steentjes of zand zich mengen met de erwtjes. 

Snap

De boer had zichtbaar passie voor zijn job en het product want hij vertelde met erg veel enthousiasme en wist echt antwoord op al onze vragen – en dat waren er nogal wat. Hij vertelde dat een erwtje binnen 2 uur na plukken al verwerkt wordt. Super snel, om zo alles optimaal vers te houden. Door de zon worden de erwtjes heerlijk vol en een beetje zoet van smaak. Ik mocht er zelf van proeven, heel lekker! 

Iedere groente in Olvarit is 600x gecontroleerd - hoge kwaliteit voor je kindje.

Snap

Na een mandje vol geplukt te hebben keerden we terug naar chef Caspar die ons liet zien hoe een potje bereid wordt. De doperwtjes worden uit de peulen gehaald en samen met aardappel en kip gestoomd. Een beetje avocado erbij en alles samen in de blender. Klaar!

Wist je trouwens dat groenten stomen erg goed is? Zo behoud je de meeste vitamines. Wanneer je je groentes kookt, gooi je vervolgens het kookvocht weg. Hier zitten heel veel vitamines in die dan verloren gaan. Met stomen behoud je deze vitamines veel beter. Voor het stomen heb je overigens geen high-tech stoomoven nodig hoor! Een bamboe mandje van de toko voldoet uitstekend. Weer wat geleerd 

Samen met mijn dochter heb ik thuis het zelfgemaakte potje op. En vanaf nu voel ik me niet meer 'schuldig' wanneer ik een potje warm maak. Stiekem deed ik dat namelijk een beetje. Maar na het Oogstfeest ben ik er wel achter dat de potjes bomvol vitamines zitten en met aandacht zijn bereid, niet alleen met de liefde van mama maar ook met de passie van Olvarit.

Geef jij jouw kindje regelmatig potjes? 

Snap

Dit artikel is in samenwerking met Olvarit tot stand gekomen, de inhoud is van onszelf

5 jaar geleden

Vanaf 6 maanden ben ik gestart met het geven van potjes en nooit schuldig over gevoeld hoor.

5 jaar geleden

Precies! ? ?

5 jaar geleden

Hi Vera Noa, dankje voor je reactie. Goed nieuws, er zit helemaal geen zout toegevoegd in de Olvarit potjes. Juist daarom zijn we zo'n fan! ?

5 jaar geleden

En het zout dat erin zit?