{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het weekend staat bijna voor de deur!

En dat betekent wijn drinken, hier zijn vast wat tips!

Afbeelding blog 'Het weekend staat bijna voor de deur!'

Temperatuur van de wijn

Bij het drinken van rode wijnen moet goed je denken aan de kamertemperatuur. Dit mag maximaal 18 graden zijn en niet meer! Witte wijn moet je juist niet te koud drinken, dit zorgt er namelijk voor dat je smaakpapillen verdoven waardoor je niets meer proeft. Het is daarom slim om de fles een kwartier voor het inschenken uit de ijskast te halen. 

Het wijnglas

Zet wijnglazen niet in de afwasmachine, maar maak maak ze zelf schoon en droog de buitenkant van het glas met een schone theedoek. Om de binnenkant te drogen, kan je een deel van de theedoek om de steel van een houten lepel wikkelen. Doe dit wel voorzichtig. Nu kan het glas de kast in. Tot slot: zet het glas niet op zijn kop om vieze geurtjes te voorkomen, maar zet het glas altijd op het pootje.

De wijn opdrinken of nog even laten liggen?

Vaak wordt er gedacht dat wijnen lekkerder worden als ze lang worden weggelegd. De wijnen van PLUS komen altijd op dronk in de schappen, als je deze wijnen binnen een half jaar tot een jaar opdrinkt smaken deze het beste! Dit geldt in ieder geval voor bijna alle witte wijnen en rosé wijnen. Ook de rode wijn kan direct gedronken worden. Maar deze gaat wat langer mee. Wie wat weglegt, kan er rustig zo’n jaar of twee van genieten. Dan wel graag liggend, koel en donker bewaren. 

Een geopende fles wijn bewaren

Eenmaal open, is het aan te bevelen om rode wijn uiterlijk binnen twee dagen te drinken. Als het een ouder jaargang betreft, is de volgende dag aan te bevelen. Witte wijn en rosé kan je vaak een dag of drie, vier bewaren. Hier staan mooie witte droge wijnen.

De levensduur van een wijn met een dag of twee verlengen kan ook. Gebruik hier bijvoorbeeld een Vacuvin voor, deze trekt de fles wijn weer vacuüm. Of schenk het restant over in een half flesje, sluit deze goed af en zet het in de ijskast. Dat laatste is ook voor rode wijn aan te bevelen. Door de lage temperatuur en het ontbreken van licht, gaat de ontwikkeling langzamer.

Wil je meer tips, advies of ben je op zoek naar inspiratie wat betreft wijn, lees het hier.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je