{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eten van déze vrucht kan invloed hebben op de werking van de pil

Slik jij de pil om een zwangerschap te voorkomen? Let dan goed op!

Afbeelding blog 'Het eten van déze vrucht kan invloed hebben op de werking van de pil'

Uit onderzoek blijkt dat stoffen uit bepaalde citrusvruchten ervoor kunnen zorgen dat de pil minder betrouwbaar wordt. 

Gezonde vrucht

Wie regelmatig grapefruits eet, geniet van veel gezondheidsvoordelen. De bittere citrusvrucht zou bijvoorbeeld helpen om op gewicht te blijven en bevat veel antioxidanten die beschermen tegen allerlei ziektes. Toch heeft de vrucht ook een nadeel. Het zou namelijk de werking van de anticonceptiepil beïnvloeden. 

Opname werkzame stoffen

Het sap uit de grapefruit zorgt er namelijk voor dat er minder van het enzym CYP3A in je lichaam wordt aangemaakt. Dat leidt ertoe dat het lichaam minder goed in staat is om de werkzame stoffen uit de pil op te nemen.

Ook kunnen grapefruits de bijwerkingen van de pil vergroten. Het veelvuldig drinken van het sap van deze vrucht kan zorgen voor extra pijnlijke borsten en dikker menstruatiebloed. 

Matige consumptie

Wanneer je niet vaker dan een of twee dagen per week een glas grapefruitsap drinkt of een grapefruit eet, met een tussenpoos van drie dagen of langer, is een verhoogde kans op bijwerkingen minimaal. Ben je echt gek op grapefruit? Check dan bij je dokter hoe het zit met de pil die jij slikt en of overstappen naar een andere vorm van anticonceptie in jouw geval niet handig is. 

Bron: Margriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je