{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!

En wij spraken de castleden over de nieuwe serie!

Afbeelding blog 'Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!' Achtergrond blur afbeelding

Eindelijk is het zover, alle Soof-fans hebben lang op dit moment moeten wachten: het gloednieuwe seizoen van Soof de serie is vanaf vandaag, 29 november, te zien op Videoland! 

In dit nieuwe seizoen maakt Soof weer veel chaotische avonturen mee, precies hoe we haar kennen. Soof krijgt een nieuwe liefde, een eigen kookprogramma én er verschijnt iemand totaal onverwacht in haar leven. Deze verschijning zet niet alleen het leven van Soof op z'n kop maar ook dat van moeder Hansje... 

Kasper is opnieuw vader geworden en leeft tussen de luiers. Dat vindt Soof stiekem best lastig want ze komt erachter dat ze nog gevoelens voor hem heeft. Hoe kan je nou van iemand houden waarvan je gescheiden bent?! Kortom, een seizoen vol met hilarische 'Sooferige' gebeurtenissen waar ze zich zoals altijd met charme doorheen slaat. 

Voor de échte fans onder ons hebben we nog wat leuke inside-information. Mamaplaaats was gisteren namelijk uitgenodigd voor de première van de eerste aflevering van seizoen 2.  Actrices Anneke Blok (Hansje, moeder van Soof) en Barbara Sloesen (Joy, keukenhulp) waren er ook! Lees je mee?

Afbeelding blog 'Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!'

Wat is het grootste verschil tussen het eerste seizoen en het tweede seizoen van 'Soof de serie'?

Anneke: "Ik vind seizoen 2 het beste seizoen wat er tot nu toe is. Er gebeuren veel ingrijpende dingen, het gaat nog meer over menselijke emoties, keuzes maken en in de problemen raken. Iedereen in de serie maakt iets mee waarvan de kijker zal denken: 'hoe kan dit ooit nog goed komen?'. Het grootste dat er gaat gebeuren is (SPOILER ALERT) dat de vader van Soof in dit tweede seizoen voorkomt. Het zet iedereen aan het denken want zij heeft hem nog nooit gezien en weet helemaal niet wie hij is." 

Seizoen twee is dus veelbelovend!! 

Herkennen jullie jezelf in het personage van Soof?

Barbara: "Ik denk dat wat Soof zo leuk maakt is dat iedereen wel íéts van zichzelf in haar terugziet. Iedereen kan een chaotische dag hebben, maar at the end of the day komt het wel weer goed. Mijn vriend zegt altijd dat ik heel 'Sooferig' ben in mijn onhandigheid. Ik kan af en toe struikelen over mijn eigen voeten terwijl ik stil sta, dat is toch best knap!"

Anneke: "Eigenlijk herken ik niet veel van mijzelf in Soof. In het echte leven ben ik héél georganiseerd en ben ik heel erg van het plannen. Het zal mij bijvoorbeeld nooit overkomen dat ik vergeet een oppas te regelen voor de kinderen. Dat staat meestal al maanden van te voren vast!"

Afbeelding blog 'Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!'

Eten jullie al dat heerlijke eten op dat in de serie voorkomt?

Barbara: "Het eten ziet er in de serie inderdaad altijd heerlijk uit. Zelfs ik krijg er honger van als ik de serie terugkijk. Maar wat wel zo is, dat eten staat er letterlijk de hele dag. We draaien zo'n 10 à 12 uur op een dag. Dus in de serie ziet het er allemaal heerlijk uit, maar in het echt is het helemaal afgekoeld en hard geworden, bah! Het ergste wat ik heb meegemaakt met eten op de set waren oesters. Dat gaat natuurlijk enorm stinken als dat een tijdje buiten de koeling staat. Ik vond het vooral heel zonde! Had ze graag op willen eten, haha!"

Afbeelding blog 'Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!'

Staan jullie zelf wel eens in de keuken op de set?

Anneke: "Nou, ik neem de Kooksoof in seizoen 2 gedeeltelijk over wanneer Soof op reis gaat voor haar eigen kookshow. Oeps, dat was eigenlijk nog geheim, ik ga allemaal dingen verklappen die niet mogen, haha! Maar in het echte leven ben ik geen ware keukenprinses. Ik vind koken leuk, maar niet zoals Soof."

Barbara: "Ik sta op de set af en toe te roeren in een pan, maar echt koken doen we eigenlijk niet op de set. In het echte leven ben ik ook echt geen keukenprinses. Ik gooi meestal wat ingredienten bij elkaar en dan zie ik wel of het lekker is, haha!" 

Afbeelding blog 'Eindelijk: het nieuwe seizoen van Soof is er!'

Het échte Kooksoof-bord

Welke film/serie kunnen jullie 100 keer zien en ervan blijven genieten?

Anneke: "Als actrice ben je zeker kritisch op het acteerwerk van anderen. Net zoals kappers, als je als kapper zijnde naar het werk van een andere kapper kijkt ben je ook kritisch omdat je vindt dat het haar er gewoon goed uit moet zien, anders irriteer je je daar aan. Dat heb ik met films en series ook. Ik zal niet vertellen welke films/series ik slecht vindt, dat bespaar ik mijn collega's, haha. De serie die ik écht heel goed vind is 'Mocromaffia', daar had ik heel weinig over op aan te merken. Er komen veel nieuwe acteurs in voor en ze doen het echt heel goed, jullie moeten het absoluut kijken op Videoland! En mijn favoriete film, tsja, dat blijft 'Alles is Liefde'. Het is een film die je altijd en overal kunt opzetten. Blijft heerlijk om naar te kijken." 

Barbara: "Ik ben het helemaal eens met 'Mocromaffia'. Het is uitstekend geacteerd en kijkt lekker weg. Mijn favoriete film is 'Zwaar Verliefd!'. Dat komt misschien ook omdat het mijn eerste, echte grote rol was in een film. 

En dan de hamvraag: komt er een derde seizoen?

Anneke: "Haha, dat weten we nu nog niet! Ik moest trouwens van de regisseur vragen of jullie nog dingen graag willen zien die Soof gaan overkomen. Dus het ligt een beetje aan jullie denk ik, haha! Als jullie met een goed idee komen kunnen wij dat misschien in werking zetten. Maar geniet eerst vooral van seizoen 2, het is écht het leukste seizoen. Wij (de acteurs) gaan 'm binnenkort met z'n allen bingewatchen!"

Wil jij Soof de serie: seizoen 2 ook bingewatchen? Dat kan vanaf vandaag op Videoland! Laat je weten wat je ervan vond? We zijn benieuwd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je