Snap
  • Voeding
  • zomer
  • plus
  • recepten
  • pasta

Deze heerlijke pasta eten wij vanavond!

We willen nog geen afscheid nemen van de zomer...

Sinds vandaag is de zomervakantie officiel afgelopen in heel Nederland! De dagen worden korter en het wordt langzamerhand weer kouder buiten. 

Om het zomergevoel nog niet direct kwijt te raken hebben wij een gerecht voor jullie dat nog heerlijk aan de zomer doet denken! 

Spaghetti met mosselen en salami 

Snap

Wat heb je nodig?

400 g spaghetti2 el olijfolie3 teentjes knoflook, fijngehakt250 g salami (worst), in blokjes200 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)1,5 bakjes cherrytomaatjes (à 250 g), gehalveerd150 ml droge witte wijn1200 g mosselen, panklaar6 el peterselie, fijngehakt

Hoe maak je het?

Kook de spaghetti in ruim water met eventueel een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de salami toe en bak 3 minuten mee.Schep de tuinerwten en tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn erbij en maak de aanbaksels los met een spatel.Verdeel de mosselen over de saus. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen 6 minuten, of tot alle schelpen openstaan.Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken. Giet intussen de spaghetti af.Meng de spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

De genoemde hoeveelheden zijn geschikt voor vier personen. Deze pasta staat met slechts 25 minuten op tafel, eet smakelijk! 

5 jaar geleden

wat een fijn idee. Ik ga het uitproberen!

5 jaar geleden

Een vegetarische vervanger voor salami, dat is lastig! Wat je kunt proberen is om zongedroogde tomaatjes te marineren in olijfolie, citroen, veel knoflook en cayennepeper. Vervolgens bak je het en voeg je het toe aan de pasta. Laat weten hoe het was!

5 jaar geleden

Hoi! Wat lijkt mij dat lekker zeg! Is er ook een vleesvervanger voor de Salami? Ik kook graag het liefst zonder vlees