{{ message.message }}
{{ button.text }}

Detoxen, een goed of slecht idee?

Afgelopen maandag begon ik mijn sapjes avontuur van groentesapje. 3 dagen lang zou ik elke dag 8 sapjes nemen, om zo vervolgens weer met een schone lei (en vooral een gereinigd lichaam) zou starten. Vol goede moed ging ik van start!

Afbeelding blog 'Detoxen, een goed of slecht idee?' Achtergrond blur afbeelding

Dag 1. 

De sapjes voor vandaag had ik de avond van te voren al uit de vriezer gehaald zodat ze lekker ontdooit waren. Je krijgt bij je detox-box een schema met tijden en de bepaalde sapjes die je dan moet drinken. Heel duidelijk en super overzichtelijk!

Het eerste sapje vond ik prima te doen. Het is wel even wennen om niet te hoeven ontbijten (of in mijn geval een shake te nemen) maar dat ging prima. Zo gingen ook de rest van de sapjes goed. Voor ik aan deze dagen begon dacht ik dat ik het makkelijk vol ging houden. Helaas bleken mijn smaakpapillen daar iets anders over te denken en vond ik het soms best lastig om een sapje weg te krijgen. Maar vol goede moed ging ik door en dag 1 ben ik zonder trek en met heel veel energie doorgekomen! 

Dag 2.

Ik kreeg de tip om de sapjes ofwel met thee te drinken ofwel met een rietje te drinken. Ik ging voor beide opties, gezien ik de smaak nog steeds erg moeilijk vond. Het rietje zorgt er voor dat er minder smaak in je mond komt en de thee spoelt het weg. Weer is deze dag niet zonder slag of stoot verlopen, maar ik bleef denken dat het voor een goed doel was. Ook op dag 2 had ik nog steeds geen trek en mijn energielevel was enorm! Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar wat heb ik die twee dagen ook ontiegelijk goed geslapen. Misschien is het toeval, misschien niet. Maar waar ik normaal gesproken minstens 4x wakker werd, ben ik deze nachten doorgekomen zonder wakker te worden. Top!

Dag 3.

Op deze dag heb ik gewerkt. Dat is best lastig te combineren, gezien ik in een winkel werk en je je aan een schema moet houden. Mocht je een baan hebben waarbij dit gewoon kan, dan zeg ik doen! Mocht je een baan hebben waarbij dit lastig wordt, zeg ik; plan het in je vakantie in! De sapjes vond ik nog steeds niet erg lekker maar het was de laatste dag; prima te doen. 

Mijn eindresultaat is dat ik een stuk energieker ben. Ik heb me helemaal leeg geplast en ik zit nu écht vol als ik heb gelunched of heb ontbeten. Het lijkt wel of mijn maag hierdoor kleiner is geworden en minder tot zich hoeft te nemen. En nu de vraag der vragen; hoeveel ben ik afgevallen?! In de 3 dagen dat ik heb gedetoxed ben ik -2kg. Best wel heel veel! 

Een sapjes kuur zou ik dus zeker aanraden!

Disclaimer; Een detoxkuur doe je niet om maar even snel af te vallen. Mijn lichaam reinigt zichzelf niet zoals het zou moeten en dus vond ik dit een enorm fijne start! Er zijn beweringen dat een detoxkuur nergens voor nodig heeft, maar voor mij heeft dit top gewerkt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je