{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht naar de juiste potjes groente!

Olvarit of Olvarit Bio wat kies jij?

Afbeelding blog 'De zoektocht naar de juiste potjes groente!' Achtergrond blur afbeelding

Heel lang heb ik geroepen dat ik mijn kind vers eten geef. Hierbij had ik een beter gevoel omdat ik precies wist wat erin zou gaan.

Helaas ben ik snel uit deze droom geholpen. Doordat mijn kleine te vroeg geboren is, had hij wat moeite met slikken. Het zelfgemaakte eten kreeg hij niet weg (ondanks extra vocht toevoegen, flesvoeding erdoor). De textuur was te dik en die leiden zelfs tot verstikking.

In overleg met de kinderarts overgegaan naar potjes groente en fruit. Ik had het gevoel dat ik faalde! Na veel gesprekken met andere moeders ben ik dit gevoel gaan omzetten naar iets positiefs. En ben ik opzoek gegaan naar het juiste merk.

Stond uren voor her schap in de winkel. Alle potjes te bestuderen. Wat zat erin en hoeveel. En toen was ik uitgenodigd om deel te nemen aan een test paneel van olvarit bio. Hier zeg ik geen nee tegen.

Maar eerst waar moet je op letten. Gezonde vetten zijn heel belangrijk voor jou baby tot 1 jaar is gemiddeld 5 - 7,5 gram per dag zijn.

Doordat jouw baby snel groeit en veel beweegt is de energiebehoefte groot. Tot 1 jaar gemiddeld 800 kcal. Ongezonde ingrediënten zoals zout kunnen de nieren van jouw baby nog niet aan. Maximaal 1 gram zout per dag. Vruchtensappen zijn vaak niet nodig maar word het wel gedaan. Zo maken ze de potjes zoeter en dus aantrekkelijker voor jouw kindje.

Ik kreeg een doos vol potjes groente en fruit en nog veel meer! Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. En ik ben nog aan het twijfelen. Hieronder zal ik vertellen waarom.

Pluspunten:

- ben gevoelig voor alles voor Bio of Biologisch voor staat.

Minpunten:

- etiketten vind ik te druk.

- weinig variatie

Ook heb ik is gekeken wat het verschil is tussen bon bebe fruit 6 maanden en Olvarit Bio fruit 6 maanden. 

Bij bon bebe fruit 6 maanden:

- meer fruitsoorten

- minder percentage qua fruit

- meer toegevoegde ingrediënten zoals rijstebloem, aroniasap en koemelkeiwit.

- heeft een hogere energie percentage

-meer vetten

- minder voedingsvezels

- meer zout

Bij olvarit Bio fruit 6 maanden

- minder fruitsoorten

- meer percentage qua fruit

- minder energie

- minder vetten

- geen toegevoegde ingrediënten

- veilig voor koemelk allergieën of gluten/lactose allergie.

- meer suiker

Zoals je kunt zien is het verschil echt minimaal. Maar kies ik dan toch liever de Olvarit bio. Omdat daar gewoon geen extra ingrediënten zijn toegevoegd en meer fruit inzit. De vetten haal ik wel UIT de groente en boterham met margarine. Net zoals de energiebehoefte. 

En mensen dit is niet onderbouwd door wetenschappers maar dit is mijn eigen mening!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je