{{ message.message }}
{{ button.text }}

De strijd met mijn lijf

Afbeelding blog 'De strijd met mijn lijf' Achtergrond blur afbeelding

Intro

Voor mij is voeding en mijn lichaam al lange tijd een issue. Ik werd al jong "vrouw" (lees: al op jonge leeftijd menstruatie en borsten) en dat maakte mij onzeker. Natuurlijk kreeg ik ook al gauw de nodige opmerkingen naar mijn hoofd. In deze blog lees je hoe ik was ( op 10-jarige leeftijd en rondom mijn 15e) en nu (30 jaar en heel wat wijzer).

Toen

Rond mijn 10e levensjaar begon voor mij de verandering. Ik kreeg op die leeftijd al mijn menstruatie en borsten. Iets wat ik echt niet leuk vond en ook lang ontkende. Ik weigerde bijvoorbeeld een bh of sport-bh aan te doen tijdens het sporten, tot grote frustratie van mijn moeder (we lachen er nu om, toch mam?). Het was natuurlijk erg interessant en er werd flink over geroddeld en gesproken.

Het deed mij zeker wel wat, maar beïnvloedde mij als persoon, hoe ik over mijzelf dacht en mijn eetgedrag toen nog niet.

Dit veranderde toen ik 14/15 was (op de foto links ben ik iets ouder). Puberteit, middelbare school. Het was een hele leuke tijd, heb er echt veel goede herinneringen aan, maar er waren ook mindere momenten. Ik kreeg ook iets te vaak te horen dat ik een "dikke kont" had en dat mijn heupen erg breed waren. En nu deed het wel wat met mij. Ik vond mijzelf dik en wilde dat niet meer.

Toen begon het ongezonde: Ik fietste bijna dagelijks naar school (20 km heen en 20 km terug) en at soms maar een paar droge crackers. Daarnaast zat ik in die tijd aan een verkeerde anticonceptie pil. Die combinatie zorgde ervoor dat ik enorm veel afviel. Ik had op een gegeven moment echt een ondergewicht, maar ik vond mijzelf nog steeds dik. En als ik nu naar de foto op links kijk dan denk ik "meid, wat ben je daar dun". Dit zag ik toen echt niet.

Gelukkig heb ik mijzelf kunnen herpakken, door mijn man (toen nog vriend), vrienden en familie. Ook een andere anticonceptiepil zorgde ervoor dat ik weer wat aankwam. Langzaam genoot ik weer meer van eten en werd ik weer meer mijzelf.

Echter, de angst om dik te worden is nooit weggegaan.

Nu

In de jaren die volgden genoot ik, tot op zekere hoogte. Ik hield altijd wel rekening met wat ik wel en niet wilde eten. Zo at ik bijvoorbeeld nooit een taartje op een verjaardag (nu nog niet, maar nu eet ik het niet omdat het geen 8 of hoger is voor mij).

In 2014 ben ik getrouwd met mijn man. Een prachtige dag, waarin ik ook echt straalde. Enorm genoten van alles.

Inmiddels zijn wij ook trotse ouders van 2 kinderen. Na de eerste zwangerschap vlogen de kilo's er weer af, maar dit was niet het geval bij de laatste.

Oktober 2019: Ik zat niet lekker in mijn vel, ik voelde mij niet mooi en mijn lichaam te dik. Daar kwamen de negatieve gedachtes weer.

Gelukkig verdwenen die snel doordat ik de lazyfitgirlmethode ontdekte. Inmiddels volg ik deze methode ruim een jaar en ik ben echt een ander mens. Vooral op het gebied van voeding en lichaam (mindset) heb ik een grote verandering doorgemaakt.

En zie mij nu (foto rechts). Ik zie daar een gelukkige en trotse vrouw, die geniet van haar leven. En dat is ook echt zo. De angst om dik te worden zal wel nooit helemaal verdwijnen, maar ik beschik nu over de kennis om mijzelf en mijn lichaam te voorzien van voedende en gezonde producten. Ik heb een fit lichaam, meer energie en zie er goed uit! NU is dus alles anders en ik wil nooit meer terug. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je