Snap
  • Voeding
  • familie
  • kerst
  • kerstdiner

De leukste Kerstrecepten op een rijtje!

Sinterklaas is geweest en nu volgen de Kerstdagen. Ben je op zoek naar wat inspiratie om een geweldig kerstdiner neer te zetten? In deze blog delen we wat kerstrecepten van PLUS supermarkt!

Helaas wordt het dit jaar waarschijnlijk geen uitgebreid kerstdiner met de hele familie! Des te meer tijd is er om te koken! Pak helemaal uit deze Kerst en geniet (desondanks de tegenslagen van 2020) van deze heerlijke feestdagen!

Voorgerecht

Wat is er leuker dan het maken van een driegangen menu? Dan begin je natuurlijk met het voorgerecht! Ga je voor een vegetarische variant, of juist voor een luxe kerstsoep? PLUS supermarkt heeft een divers aanbod voor het hele gezin!

Pompoen- kokossoep met gemberroom en amandelcrunch!

De pompoen- kokossoep is een ultiem Kerst voorgerecht. Pompoen soep is smakelijk voor jong en oud, waardoor zelfs de kinderen mee kunnen eten! De amandelcrunch zorgt voor een bite in het gerecht in combinatie met de heerlijke smaak van kokos!

Ga hier naar het recept van PLUS!

Snap

Tartaar van vistrio en gamba

De tartaar van vistrio en gamba ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens super lekker! Het is een origineel voorgerecht waarvan het hele gezin kan meegenieten! De verschillende vissoorten maken dit gerecht op en top. De opmaak van het bord kan helemaal naar keuze gemaakt worden!

Ga hier naar het heerlijke recept!

Snap

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht, hiermee kun je het kerstdiner maken of breken. PLUS heeft gelukkig een divers aanbod voor een origineel, maar heerlijk hoofdgerecht. Ga je voor de kerstklassiekers, of juist voor een creatief alternatief? Vegetarisch of juist met vlees? Bekijk hier alle kerstrecepten.

Varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs

Een klassieke varkenshaas op tafel valt bij iedereen wel in de smaak! Om toch een beetje creativiteit toe te voegen, is hier de varkenshaas met sticky soja, oesterzwam en radijs. 

Ga hier naar het recept van PLUS!

Snap

Gegratineerde aubergine met tomaat en tijm

Ga je toch liever voor een vegetarische variant, dan is hier de gegratineerde aubergine met tomaat en tijm. Dit gerecht kan afgemaakt worden met heerlijke pommes duchesse aan de zijkant! 

Ga hier naar dit heerlijke recept!

Snap

Nagerecht

Wanneer je eigenlijk net is te veel gegeten hebt, is er altijd wel ruimte voor een heerlijk toetje! PLUS supermarkten biedt een ruim assortiment met kant- en klare nagerechten, maar ook recepten om een luxe nagerecht in elkaar te zetten! Neem hier een kijkje.

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake met aardbeien is een zoet, maar heerlijk gerecht. Je kan het personaliseren met verschillende toppings! Voor ieder wat wils!

Ga hier naar het recept van PLUS

Snap

Chocolade wafels met popcorn en ijs

Een heerlijk nagerecht wat best makkelijk is om te maken. De bereidingswijze is kort en dit kan zelfs al vooraf voorbereid zijn, zodat je niet nog uren in de keuken moet doorbrengen. Dit nagerecht ziet er niet alleen heerlijk uit, maar de combinatie van wafels popcorn én ijs klinkt hemels!

Ga hier naar het recept!

Snap

Natuurlijk eten niet alle kindjes mee met het driegangen menu. PLUS supermarkten biedt daarom een ruim assortiment alternatieve kerstrecepten aan! Kijk hier voor leuke Kerstrecepten voor de kids!

Fijne feestdagen en een heerlijk Kerstdiner alvast! Weet jij al wat je gaat koken?