Snap
  • Voeding
  • soep
  • 3
  • plus
  • recepten
  • lekker!

Brrrr wat is het koud... Tijd voor een heerlijke kom soep!

3 heerlijke soep gerechten, maar dan nét iets anders.

De winter staat weer om de hoek en dat betekent dat het steeds kouder gaat worden! Daarom hebben wij van Plus een aantal heerlijke warme soep gerechten voor jullie hebben samengesteld. Gegarandeerd dat je het daar wat warmer van zult krijgen! En het is ook nog eens vrijdag, wat lekkerder en makkelijker dan een kom soep vanavond?!

Bietensoep met gember en kokosmelk 

Ingrediënten 

4 eetlepels zonnebloemolie1 teentje knoflook, fijngehakt2 cm gember, geschild, fijngehakt1 stengel bleekselderij, fijngehakt1 grote winterwortel, geschrapt, in blokjes450 gram gekookte bieten, geschild, in blokjes1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 theelepel komijnpoeder (djinten)1 liter groentebouillon100 milliliter kokosmelkrasp en sap van 1/2 citroen2 lente-/bosuien, in dunne ringetjes

Aan de slag!

Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de knoflook, gember, bleekselderij, wortel en bieten circa 5 minuten. 

Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee. 

Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. 

Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer. 

Zeef de soep en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. 

Schenk de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de citroenrasp.

Snap

Pompoen-pindasoep met ei 

Ingrediënten 

2 tenen knoflook8 stuks bosui6 tl kerriepoeder8 stuks Libanees platbrood2 penen600 g pompoenblokjes4 eieren4 el pindakaas4 el olijfolie3 groentebouillonblokjespeper en zout naar smaakpan met dekselsteelpankoekenpan

Aan de slag!

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snij de knoflook fijn en snij de peen in plakken.

Snij de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snij het doormidden.

Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.

Snap

Pittige boerenkoolsoep met kokos 

Ingrediënten 

1 kleine ui1 bosje koriander½ rode peper2 teentjes knoflook1 courgette300 g gesneden boerenkool500 ml bouillon van een blokje400 ml kokosmelk¼ Fairtrade limoen

Aan de slag!

Snipper de ui en hak de groene peper en de steeltjes van de koriander fijn.

Houd de blaadjes van de koriander apart.

Verwarm een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de fijngesneden groene peper en de koriandersteeltjes.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de courgette in blokjes.

Voeg de courgette, knoflook en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en kook de groenten ongeveer 10 minuten.

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Voeg de helft van de kokosmelk toe, roer en proef of nog meer kokosmelk nodig is.

Voeg indien nodig meer kokosmelk toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

Scheur de korianderblaadjes in grove stukjes.

Serveer de soep met de korianderblaadjes.

Snap

Welk recept lijkt jullie het lekkerst?