{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding stres

Dat borstvoeding de beste voeding voor de baby is is bij iedereen wel bekend. Of je dit ook wilt doen of kan doen is natuurlijk bij iedereen verschillend. Zelf wou ik graag borstvoeding geven als dat allemaal zou lukken. Jim is nu 4 maanden oud en ik heb hem al die tijd borstvoeding kunnen geven. Gelukkig ging dit ook allemaal super tot 3 weken geleden

Afbeelding blog 'Borstvoeding stres'

Dat borstvoeding de beste voeding voor de baby is is bij iedereen wel bekend. Of je dit ook wilt doen of kan doen is natuurlijk bij iedereen verschillend. Ik vind zelf dat er niks mis is met flessenvoeding. Toch wou ik zelf graag borstvoeding geven als dat allemaal zou lukken. Jim is nu 4 maanden oud en ik heb hem al die tijd borstvoeding kunnen geven. Gelukkig ging dit ook allemaal super tot 3 weken geleden.

Niemand verteld je er bij dat borstvoeding best intensief "werken" is. Jij bent verantwoordelijk voor de melk. Dus als je man je wilt helpen met de voeding en een flesje wilt geven moet jij als nog kolven. Want je moet wel de melkproductie goed op gang houden en dan hebben we het nog niet eens over de lekkende borsten of de verstoppingen.  

Niemand heeft verteld dat je zo onzeker kon worden van borstvoeding. Onzeker over je eigen lichaam, maak ik wel genoeg aan, vind hij de melk niet meer lekker, heb ik dan wat anders gegeten waar hij op reageert? maar ook nog eens extra onzeker over de kleine, want krijgt hij nu wel genoeg binnen, krijgt hij nu niet nog meer honger? 

Ik vind borstvoeding prachtig, dat een mensen lichaam dit allemaal kan maken en regelen vind ik echt bijzonder. Jim groeit goed op de borstvoeding en daar ben ik ook apentrots op. Maar sinds 3 weken is het drama. 

Ik zeg altijd het is een periode dit gaat over, denk aan de sprongetjes. Maar nu ben ik radeloos.. Ik probeer rustig te blijven elke keer, maar het huilen staat me nader dan het lachen. de voedingen overdag zijn op het moment verschrikkelijk, Jim is alleen maar aan het huilen. Normaal gesproken drinkt hij 5 tot 6 minuten aan een borst. bij een voeding geef ik ze altijd allebei. 3 weken geleden was het na 3 minuten bij 1 borst huilen huilen en nog eens huilen. Ik kon hem nog rustig krijgen en aan de andere borst leggen. Deze dronk hij dan nog goed leeg en ik kon hem dan weer terug leggen aan de andere zodat hij die ook nog leeg dronk, maar nu..... soms nog niet eens 1 minuut. Hij is dan ook bijna niet meer rustig te krijgen. 

De oplossing voor zo'n moment als hij echt niet meer rustig word is kolven en dan de fles geven. Deze drinkt hij dan heel gulzig op. Maar eigenlijk ik wil niet fulltime gaan kolven en hem uit de fles laten drinken, want straks wilt hij me borst helemaal niet meer. 

Mijn wens is om hem tot 6 maanden borstvoeding te kunnen geven. 2 maanden fulltime kolven als dit zo door blijft gaan zou dan nog een oplossing kunnen zijn. Het doet me alleen zo'n verdriet om hem zo te zien. Hij genoot altijd en ik ook van het voed moment en nu zijn we allebei aan het huilen. 

Er zijn gelukkig ook leuke ontwikkelingen, we zijn sinds deze week begonnen met oefenhapjes en dit vind hij prachtig. We zijn nog bezig met de eerst smaak bloemkool en ik krijg er met gemak 4 kleine lepeltjes in. Hier geniet hij wel weer van en ik dus ook. Samen lachend eten. 

We komen wel door deze periode heen links om of rechts om het gaat ons lukken. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je