{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding een taboe? Nee kunstvoeding!

Afbeelding blog 'Borstvoeding een taboe? Nee kunstvoeding!' Achtergrond blur afbeelding

Het is niet zo dat ik helemaal anti-borstvoeding ben. In tegendeel, tijdens mijn zwangerschap wist ik al dat ik zeer waarschijnlijk kunstvoeding wilde gaan geven, maar dat ik alle opties open liet. Als mijn baby geboren zou zijn en het zou voor mij goed voelen de baby toch aan de borst te leggen zou ik dat gaan doen. 

Tijdens mijn zwangerschap en de vele bezoeken aan de gynaecoloog werd borstvoeding mij nog net niet opgedragen. “Borstvoeding is écht het aller beste wat je je kindje kunt geven, ik zou het écht nog eens overwegen want tsja. Kunstvoeding is misschien wel voor luie mensen” 

“Pardon?!”- dacht ik. Voor luie mensen? Mijn zoontje is nu inmiddels bijna anderhalf jaar en nog steeds lees ik onder o.a. facebook berichten omtrent kunst & borst-voeding hetzelfde. 

Kunstvoeding is voor luie mensen. Borstvoeding is het aller beste. Moeders die kunstvoeding geven zitten niet te wachten op borstontsteking. Moeders die kunstvoeding geven kiezen de makkelijke weg want borstvoeding is veel vermoeiender. En vooral de zin: “ Ach, jij geeft kunstvoeding. Jij weet nog niet misschien hoe zwaar mijn nachten met een kind aan de borst zijn” 

Jeetje. Ik weet dat er echt een borstvoedingsgroep is, evenals een kunstvoedingsgroep. Maar gaat het er niet vooral om waar wij ons als moeders het beste en het fijnste bij voelen - welke van de 2 opties dan ook? Een ongelukkige moeder is het laatste waar je kindje blij van wordt toch? 

Als ik terug kijk op de hele zuigelingen periode ben ik dankbaar dat ik mijn zoontje goede en verantwoorde ( want ja mensen, slechte kunstvoeding is er in Nederland écht niet)  kunstvoeding heb kunnen geven. Logan zijn biliwaarde was veel te hoog, zo hoog dat hij eigenlijk al op de bloedwissel waarde zat. Door dat ik kunstvoeding gaf konden we precies zien wat Logan op dronk, wat cruciaal was om zijn biliwaarde snel te kunnen laten dalen. 

Als je kunstvoeding geeft krijg je rare gezichten, maar net zo goed bij borstvoeding. In deze zijn wij gelijk aan elkaar. Even als het feit dat we allemaal het aller beste willen voor ons kindje. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je