{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding afbouwen met schuldgevoel.

Afbeelding blog 'Borstvoeding afbouwen met schuldgevoel. ' Achtergrond blur afbeelding

Borstvoeding. Ik had er nooit echt een mening over, lukt het, dan proberen we het en zo niet dan geven we flessen voeding. Daar worden baby's ook groot van.

Vanaf het begin ging het zo makkelijk, geen pijn de eerste keer met aanhappen, de kleine man wist ook precies wat hij moest doen, amper stuwing en er was, meer dan, voldoende melk. Zo makkelijk bleef het ook gaan deze eerste 8 weken. En stiekem vond ik het ook fijn, zoveel fijne 1 op 1 tijd. 

En nu, nu staan we op het punt om af te gaan bouwen. Ik zie het echt niet zitten om op mijn werk te moeten kolven en het is ook niet echt praktisch. Maar nu voel ik mij schuldig, zoveel moeders die borstvoeding willen geven waarbij het om verschillende redenen niet lukt. Zoveel mensen die roepen dat borstvoeding toch echt het beste is voor je kleintje. En het gaat zo verschrikkelijk makkelijk bij ons, moeten we dan toch wat langer borstvoeding geven?

Ik weet het antwoord ook wel, als ik eerlijk naar mijzelf ben weet ik dat het voor mij het beste is om af te gaan bouwen. Weer wat meer tijd voor mij en straks volle concentratie op 't werk!

Maar waarom voel ik mij dan zo schuldig.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je