{{ message.message }}
{{ button.text }}

3x leuke en gezonde traktaties!

Een gezonde traktatie is iets heel anders dan een saaie traktatie

Afbeelding blog '3x leuke en gezonde traktaties!' Achtergrond blur afbeelding

Iedereen wordt steeds bewuster met eten, ook op school. Daarom geven we je deze leuke maar gezonde traktatie-tips! 

1. Fruitspiesje

Kinderen willen natuurlijk het liefst de hele dag door snoepen, dat weten we allemaal. Maar tegen een kleurrijke fruitspies kunnen ze ook geen nee zeggen! Door alle kleuren van de verschillende fruitsoorten ziet het er vrolijk uit. Begin met een lichte kleur onderaan de spies, zoals ananas of banaan, en eindig met een donkere kleur, zoals bijvoorbeeld een blauwe bes. Door een mooie regenboog van fruit te maken is het bijna zonde om op te eten! 

2. Rupsje van tomaat en mozzarellaballetjes

Een hartige traktatie kan natuurlijk ook! Leg ongeveer vijf basilicumblaadjes achterelkaar in een rij. Op de basilicumblaadjes leg je een spiesje waarop om en om een cherrytomaatje en een mozzarellaballetje zit.  Zorg ervoor dat het 'hoofd' van deze gezonde rups en tomaatje is. Op het 'hoofd' kun je ogen en een mondje tekenen met een eetbare inkt stift. 

3. Luchtballon met fruit

Deze traktatie ziet er feestelijk uit en is snel klaar! Je hebt nodig: ijsbekertjes, drie rietjes per traktatie en fruit naar keuze! Leg het gekozen fruit in het bakje, plak de drie rietjes aan de buitenkant van het bakje zodat ze omhoog staan (tussen ieder rietje dezelfde ruimte) en plaats de ballon tussen de drie rietjes zodat het eruit ziet als een luchtballon! Plak de ballon vast aan de rietjes met plakband, pas op dat de ballon niet ontploft! 

Wat maak jij voor je kids als ze op school trakteren? We zijn benieuwd!
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je