Snap
  • Voeding
  • recept
  • vaderdag
  • papa
  • verwennen
  • ontbijt

3x lekkere Vaderdagontbijtjes

Want liefde gaat door de maag, ook bij vaders.

Nog geen idee wat je wilt geven aan de vader van je kinderen? Of ben je Vaderdag stiekem vergeten? No stress! Een lekker ontbijtje is nooit een slecht idee (tenzij je te vroeg aan het voeteneind staat natuurlijk). Wij maken het je extra makkelijk met deze 3 recepten! 

1. Ontbijtpizza

Snap

Pizza als ontbijt, dat kan! Welke papa wil dat nou niet? 

Wat heb je nodig?

1 kleine bruine of witte pide (rond, plat Turks of Marokkaans brood) of 4 pitabroodjes200 ml tomatensaus of tomatensalsa (potje of pakje)6 geroosterde paprika’s (pot), in reepjesversgemalen peper100 g geraspte jongbelegen kaas2 eetlepel olijfolie4 eieren2 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries)4 kookringen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood horizontaal door. Verdeel de tomatensaus over de broodhelften. Verdeel de geroosterde paprika’s over de tomatensaus. Maal er peper over. Strooi de geraspte kaas erop.

Leg de pizza's naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de randen van het brood met 1 eetlepel olijfolie. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Zet de kookringen erin en breek in het midden van iedere ring een ei. Bak ze en leg ze op de pizza. Strooi de peterselie erover.

Tip: Vervang de jongbelegen kaas eens door plakjes mozzarella!

2. Croissantjes met rozijnen en kaneel

Snap

Voor degenen onder ons die niet zo lang in de keuken willen staan: croissantje met rozijnen en kaneel. Simpel, maar toch lekker!

Wat heb je nodig?

1 blikje croissantdeeg50 g blanke rozijnen1/2 theelepel kaneelpoeder1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker1 eidooier, losgekloptbakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank. Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los. Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Tip: voeg eens roomkaas of mascarpone toe. De rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.

3. Rode smoothiebowl

Snap

En tot slot voor de papa die wel van gezond houdt: de rode smoothiebowl. Gezond, bomvol fruit en smaakt ook nog eens heerlijk! 

Wat heb je nodig?

1 pakje frambozen (250 g, vriesvers)1 pakje aardbeien (250 g, vriesvers)4 eetlepels amandelschaafsel1 banaan, in plakjes2 eetlepels honing250 ml yoghurt1 bakje blauwe bessen (125 g)1 bakje rode bessen (125 g) blender, staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

Laat het fruit half ontdooien in circa 30 minuten. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.Doe de frambozen, aardbeien en banaan in de blender. Voeg de honing en kokosyoghurt toe. Pureer de vruchten tot een gladde rode smoothie. Verdeel over 4 kommen.Garneer de kommen met blauwe en rode bessen en amandelschaafsel.

Tip: wil je de smoothiebowl dunner? Voeg dan versgeperst sinaasappelsap toe.

Eet smakelijk!

Wil je meer ontbijtreceptjes zien? Klik dan hier