Snap
  • Voeding
  • eten
  • plus
  • vis

3x gerechten met (bewuste) vis!

Weet jij al wat je op tafel zet vanavond?

We voeren bij de PLUS een duurzaam inkoopbeleid voor vis, dat doen we in samenwerking met Good Fish Foundation. We vinden het belangrijk dat de vangst zo min mogelijk schade aan de natuur brengt, wat belangrijk is voor de natuurlijke balans in de zee. 

Speciaal voor jullie hebben wij drie heerlijke gerechten met verschillende soorten vis:

Taco's met gebakken garnalen en mangosalsa - lunch (20 minuten)

Ingrediënten

½ verse mango1 rode peper1 bosje koriander1 kleine rode ui1 limoen1 teen knoflook500 g wokgarnalen1 kropje little gem8 mini tortilla’s

Aan de slag!

Ontdooi de garnalen. Snijd de mango in hele fijne stukjes. Hak de koriander fijn, inclusief de steeltjes. Verwijder de schil van de ui en snipper fijn. Was de peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.

Meng de mango met de peper, koriander, gesnipperde ui en een beetje limoensap. Pel de knolflookteen en hak fijn.

Verwarm een koekenpan of wok met een scheut olijfolie. Bak hierin de garnalen met de knoflook, breng op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes little gem los van het kropje, was onder de kraan. Snijd de rest van de limoen in partjes.

Bak de tortilla’s op een open gaspit, ongeveer 10-20 seconden per kant.

Serveer de taco’s met de mangosalsa, sla, gamba’s en limoenpartjes

Snap

Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof - hoofdgerecht (20 minuten)

Ingrediënten

 500 g kabeljauwfilet2 trostomaten2 cm verse gember, geraspt1 teentje knoflook, geperst2 bosuitjes, in ringetjes1 zak witlof (à 500 g)4 el oestersaus (of ketjap)2 el olieEXTRA bakplaat, bakpapier

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 C.

Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. De lijsten worden niet gebruikt. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes en meng in een kom met de gember, knoflook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Bak de vis in 10 minuten gaar midden in de oven.

Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof. Verhit een wok op hoog vuur met de olie en roerbak de blaadjes van de witlof ongeveer 5 minuten. Schep de oestersaus erdoor en verdeel over borden. Serveer met een stuk kabeljauw uit de oven.

Snap

Zalmfilet uit de oven met limoen - bijgerecht (20 minuten)

Ingrediënten

1 rode ui3 tenen knoflook550 g zalmfilet1 citroen1 bosje koriander2 el mayonaise1 el magere yoghurt2 tl limoensap2 tl wasabi

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Pel de knoflook en snijd de ui in dunne ringen en plakjes. Verdeel over de ovenschaal.

Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en leg op de uienringen. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de citroen in plakken en leg deze op de zalm. Gaar in ongeveer 20 minuten in de oven.

Doe de mayonaise, yoghurt, limoensap en wasabi in een hakmolentje en meng fijn.

Haal de zalm uit de oven, laat iets rusten en leg op een mooie plank of schaal.

Verdeel met een lepeltje de dressing in sliertjes over de zalm en garneer met korianderblaadjes.Mmm klinken die recepten niet heerlijk?! Wij zeggen eetsmakelijk ;)

Snap

Mmm klinken die recepten niet heerlijk?! Wij zeggen eetsmakelijk ;)