Snap
  • Voeding
  • recept
  • moederdag
  • lekker
  • ontbijt
  • moederdagrecept

3 x lekkere moederdag ontbijtjes!

​Lekker en ook gezond, do you need more?

Moederdag, de dag van het jaar dat het enkel en alleen om moeders draait. Je krijgt cadeau's en je wordt de hele dag lekker verwend door man en kinderen.

De dag begint natuurlijk wel met een ontbijtje op bed. Laat je man en kids alvast subtiel dit recept zien, zodat ze je hiermee kunnen verrassen op bed!

1. Griekste yoghurt met kersen en pure chocolade

Snap

Wat heb je nodig?

150 g Griekse yoghurt1 el honingsnuf kaneelpoeder100 g zoete kersen, vriesvers1 el extra pure chocolade, geraspt

Hoe maak je het?

Meng in een groot glas de yoghurt met de honing en kaneelpoeder.Hak de helft van de kersen grof en meng ze door de yoghurt.Top af met de resterende kersen en bestrooi met chocoladerasp.

2. Griekse yoghurt met jam, aardbeien en pistachenootjes 

Snap

Wat heb je nodig?

150 g Griekse yoghurt1 el bramen-rabarberjam125 g aardbeien, in stukjes1 el pistachenootjes, grof gehakt

Hoe maak je het?

Meng in een groot glas de yoghurt met de jam.Meng de helft van de aardbeiblokjes erdoor. Verdeel de resterende aardbeistukjes erover en bestrooi met de pistachenootjes.

3. Warme amandelhavermoutpap

Snap

Wat heb je nodig? 

650 ml amandelmelk of amandeldrink, ongezoet150 g havermout1 tl kaneelpoeder4 el rozijnen50 g amandelmeel4 el kersenjam1 appel, geschild en in kleine blokjes4 el notenmelange ongebrand, grof gehakt (bakje 225 g)

Hoe maak je het? 

Doe de amandelmelk, havermout en kaneel met een snufje zout in een pan. Breng de melk aan de kook. Draai het vuur laag en kook circa 5 minuten tot de havermout zacht is.Roer het amandelmeel door de havermout. Voeg eventueel nog een beetje amandelmelk toe als de pap te dik is.Roer de helft van de jam door de havermout en verdeel de pap over 4 kommen. Verdeel er de appelblokjes over en schep op elke kom 1/2 eetlepel jam. Bestrooi met de nootjes.

Klik hier voor meer lekkere recepten van PLUS!