Snap
  • Voeding
  • eerlijk
  • heerlijk
  • #food
  • fairtrade
  • nagerechten

3 (h)eerlijke nagerechten

Lekker en eerlijk!

Genieten! Omdat er, door PLUS, steeds vaker gekozen wordt voor 100% Fairtrade producten zetten wij 3 heerlijke én eerlijke nagerechten op een rijtje! Om je vingers bij af te likken! Mmm! 

Spicy iced koffie - Geeft je gegarandeerd een oppepper! 

Wat heb je nodig?

2 delen koffiebonen4 delen koud (mineraal)water (zonder prik)2 cm verse gemberwortel, geraspt1 kaneelstokje10 kruidnagels

Aan de slag

Maal de bonen fijn met een koffiemolen tot je een mooie grove maling hebt. Heb je geen koffiemolen? Koop dan kant-en-klare grove maling! Doe de koffie in een kan, meng de specerijen erdoor, giet het water erover, roer het door en laat het 12 uur (of een hele nacht) in de koelkast staan.

Giet het mengsel door een schone, katoenen theedoek (die je natgemaakt hebt) boven een kom en giet terug in de omgespoelde kan.

Serveer je drankje met ijsklontjes (eventueel gemaakt van ingevroren koffie; dat maakt je iced coffee minder waterig) en wat melk zoetmiddel naar keuze.

Done! 

Snap

Choco-ananastaart met viooltjes - Het goede zoet! 

Wat heb je nodig?

plantaardige margarine350 g gezeefd tarwemeel1 zakje bakpoeder1 mespunt zout1 tl vanillepoeder300 g rietsuiker200 ml olijfolie1 Fairtrade banaan, in stukjes250 ml kokosmelk1 Fairtrade ananas, in stukjes50 g pure chocolade, in kleine stukjes100 g pure chocolade, in stukjes20 g kokosrasp en stukjes gedroogde mangoviooltjes of andere eetbare bloemetjes

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een springvorm (Ø 24 cm) in met margarine en bestrooi dit met meel.

Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en het roer goed door elkaar. Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en de kokosmelk.

Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade (50 g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig en vooral niet te vloeibaar zijn). Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als die er schoon uit komt, is de taart gaar. Bak anders nog 10 minuten langer. Laat de taart volledig afkoelen en stort deze voorzichtig op een schaal.

Smelt de overige chocolade (100 g) au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes.

Smullen!! 

Snap

Bananen-mango ijs - Romig ijs zonder room! 

Wat heb je nodig? 

3 rijpe Fairtrade bananen, gepeld150 g rijpe mango, geschild100 ml boeren vanillevla100 ml volle yoghurt1 tl kaneelpoeder

Aan de slag

Snijd de bananen en mango in stukjes van ongeveer 3 cm en leg op een bord. Zet dit 2 uur in de vriezer. Giet de vanillevla en yoghurt in de keukenmachine. Voeg de banaan, mango en kaneel toe en pureer het 30 seconden tot glad ijs.

Schep als het ijsmengsel te zacht is in een bakje en vries het opnieuw een uurtje aan. Niet te lang, want dan kun je het niet meer scheppen. 

Klaar en serveren maar! 

Snap

Wat is jouw favoriete nagerecht? Let us know! 

5 jaar geleden

??