{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervolg: Ik slik stiekem de pil

De 8e maand alweer... Mijn man en ik proberen zwanger te worden. Kleine toevoeging: ik kan niet zwanger worden want ik slik stiekem de pil!

Afbeelding blog 'Vervolg: Ik slik stiekem de pil'

In mijn vorige blog heb ik uitgebreid beschreven waarom ik de pil netjes elke dag slik. Mijn man weet van niets. Terwijl ik walg van de omgekeerde versie van het verhaal: vrouw slikt stiekem GEEN pil, vind ik mijn variant toch een gradatie minder erg hoor!

Wel is het niet eerlijk naar hem toe, daar valt iets over te zeggen of vinden. Ik ben voornemens hem om de hoogte te brengen, het moment stel ik steeds uit. Maar er is wel vordering ondertussen: Ik heb mijn verhaal gedeeld met een vriendin. Zij is op de hoogte. Eerst schrok ze, daarna vroeg ze door en hebben we er erg lang over gesproken. 

Haar boodschap, net zoals veel reacties op mijn eerste blog: Vertel het aan hem!

Ja, daar ben ik het zelf mee eens, maar wanneer en vooral de manier waarop ben ik mee aan het stoeien. Want eigenlijk is mijn boodschap niet alleen dat ik stiekem de pil slik, maar vooral dat ik voorlopig geen tweede wil. Dat zal er bij hem inhakken. 

Ik heb nu 3 opties bedacht hoe ik het wil brengen:

1- In een gesprek thuis als de kleine op bed ligt. TV uit en melden dat ik even met hem wil praten.

2- Op een andere locatie zonder kleine in de buurt. Het zou zomaar kunnen uitlopen op ruzie... en dan kan de kleine het in ieder geval niet horen. Wel ongemakkelijk in het openbaar. Maar misschien zal juist hierdoor zijn reactie iets milder zijn

3- Met een brief die ik aan hem voorlees of die hij zelf mag lezen

Hoe zal ik het aanpakken? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je